Nintendo-distributøren bekrefter flere NES Mini-leveranser til Norge

Men det tar nok lang tid til etterspørselen blir dekket, forklarer de til Spillhistorie.no.

I går skrev vi at flere norske kunder som hadde bestilt Nintendo Classic Mini fra CDON.com nå har fått beskjed om at kjøpet deres har blitt hevet. Ifølge CDON.com, var dette fordi konsollen var utsolgt fra leverandørens side. Vi tok kontakt med Nintendos nordiske distributør Bergsala om saken, og har nå fått svar.

Spillhistorie-leser Raymond Homme Ingebretsen fikk denne e-posten.
E-posten er gjengitt med tillatelse fra Spillhistorie-leser Raymond Homme Ingebretsen.

– Det er svært mye rift om Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System. Vi sender ut nye leveranser flere ganger i måneden, men disse er dessverre ikke store nok til at vi bedømmer at de kan dekke etterspørselen i løpet av den nærmeste tiden, sier en representant for Bergsala til Spillhistorie.no.

«Undersøk hos butikkene»

Han anbefaler at kunder undersøker tilgangen hos flere ulike forhandlere, for å se hvor lang ventetiden er hos dem, og sier at selskapet gjør sitt beste for å få ut flere konsoller på det nordiske markedet så snart som mulig. I tillegg forklarer han at Nintendo ikke har oversikt over ventetidene hos ulike forhandlere.

Nintendo Classic Mini har i stor grad vært utsolgt over hele verden siden lanseringen i november, og alt tyder på at Nintendo kraftig undervurderte hvor stor interesse det var for produktet. Hvorvidt den kommende Switch-lanseringen gjør det vanskelig å øke produksjonen av minikonsollen vites ikke, men det kan jo tenkes det er en faktor som spiller inn.

Det som i alle fall er sikkert, er at dette ikke er riktig tidspunkt å panikkhandle en rådyr Nintendo Classic Mini fra eBay. På CDON sine kundesider står det også at kanselleringen har blitt sendt ut automatisk, så de forventer sikkert å få inn nye maskiner, de også. Det er forhåpentligvis mulig å kontakte dem for å få tilbake plassen i køen.

Det har forresten svirret rykter om at Nintendo nå planlegger å lansere flere slike minikonsoller, og når de nå beskriver den som Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System kan det kanskje indikere at de allerede planlegger en Nintendo Classic Mini: Super Nintendo.

Her er hele Bergsalas svar til oss:

Det råder tyvärr stor brist på Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System. Vi skeppar ut nya leveranser flera gånger i månaden men dessa är tyvärr inte så stora att vi bedömer att de täcker upp efterfrågan den närmsta tiden. Vi rekommenderar att du som konsument undersöker tillgången hos flera olika återförsäljare för att se hur lång väntetiden är vi har tyvärr inte insikt i dessa köer inte heller kan vi berätta i detalj om hur stora och när våra kunder får sina leveranser. Jag hoppas att du kan komma åt en enhet inom kort och vi gör vårt bästa för att få ut fler på den Nordiska marknaden så snabbt som möjligt.

Ja det kommer alltså fler leveranser till Norge.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.