Bergsala bekrefter: Slutt for Nintendo Classic Mini i Norden

Har du ikke skaffet deg den sjarmerende minikonsollen enda? Da har vi dårlige nyheter.

Det har vært mye frem og tilbake med Nintendo Classic Mini. Den vesle NES-konsollen ble revet ut av butikkhyllene etter lanseringen i fjor høst, og den ble faktisk så populær at store mengder kunder fortsatt ikke har fått sine forhåndsbestilte konsoller. Den nordiske Nintendo-distributøren Bergsala lovet for en stund siden at det ville komme nye leveranser til Norge, og at de jobbet for å dekke etterspørselen.

Snart slutt på leveransene

nes mini
Denne vil forbli en drøm for mange.

Nå har imidlertid situasjonen endret seg. En representant for butikken Spillsjappa har fortalt til Spillhistorie.no at de Nintendo «er tydelige på at det er slutt på leveringer av NES Classic Mini etter april/mai», og Johan Lenngerd fra Bergsala bekrefter informasjonen overfor oss:

– Det stemmer at vi har meddelt butikkene om planlagte leveranser, og at det etter dette ikke kommer flere Nintendo Classic Mini: NES til Norden, sier han.

Med tanke på at konsollen har blitt en suksess over hele verden, er dette en litt merkelig nyhet. Det er fortsatt åpenbart en stor etterspørsel etter konsollen her til lands, ettersom det fortsatt er mange ventende bestillinger, så sjansen for at Bergsala selv besluttet å droppe den virker ekstremt usannsynlig.

Det mer troverdige alternativet er at det er Nintendo selv som har stanset produksjonen, antakeligvis for å rette all sin fokus inn mot lanseringen av den nye konsollen Switch. I så fall blir det neppe særlig særlig lett å skaffe seg en Mini-NES via butikker i utlandet.

3 kommentarer om “Bergsala bekrefter: Slutt for Nintendo Classic Mini i Norden”

 1. Hei og takk for nyheten. Dette var ikke bra. Disse selger som varme burgere og etterspørselen er veldig høy. Det er nok, som dere avslutter med, i forhold til Switch-lanseringen, men tror ikke det er noe lurt trekk. Maskinene er så forskjellige at det kan umulig gjøre noen forskjell tenker jeg. :) Mange ville nok ha kjøpt både Switch og mini. Ha en god dag videre!

  Svar
 2. Nå ble jeg veldig skuffet.
  Nå gjenstår det å se om jeg i det hele tatt får denne i hjemmet siden jeg har stått på liste i en evighet. Heldigvis så har jeg den orginale NES’en. Blir ivertfall ikke noen Nintendo Switch på meg (helt uinteressant for meg).

  Svar
 3. Fristende å spekulere i om den selger for godt og at Nintendo er bekymret for at det kan gå på bekostning av interessen for Switch.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.