Take On Mars er straks ferdigutviklet

Romfartsspillet fra skaperne av ArmA og DayZ forlater straks «early access».

Take On Mars lar deg drive ditt eget romfartsprogram for å utforske og, etter hvert, kolonisere Mars. Du kan starte på samme måte som «vi» har gjort i virkeligheten, ved å sende landingsfartøyer utstyrt med kamera og andre instrumenter. Etter hvert får du gå ett skritt videre, og sende bemannede ekspedisjoner til planeten.

The Martian?

Du kan se hvordan spillet funker i traileren, jeg bruker heller denne plassen på å vise tidenes første bilde fra Mars. Det ble tatt av Viking 1-landeren til NASA den 20. juli 1976.
Du kan se hvordan spillet funker i traileren, jeg bruker heller denne plassen på å vise tidenes første bilde fra Mars. Det ble tatt av Viking 1-landeren til NASA den 20. juli 1976.

Spillet  har vært i «early access» i flere år, og en av grunnene til at ting har tatt så lang tid, er at utviklernes ambisjoner har vokst underveis. Blant annet har det fått en flerspillerkomponent der man samarbeider med andre spillere om å skape kolonier på planeten.

Nå er altså spillet straks ferdig, til glede for alle «early access»-skeptikere. Bohemia Interactive har annonsert at lanseringsdatoen for fullversjonen er 9. februar.

Den ferdige versjonen får blant annet en enspillerkampanje der du spiller en botaniker/ingeniør ved navn Mark Willis som blir strandet på Mars etter at den bemannede ekspedisjonen han er en del av havner i trøbbel. Nå må du samle sammen råmaterialene du trenger og, ved hjelp av en 3D-skriver, få ordnet de tingene du trenger slik at du kan vende hjem igjen.

Hm, har jeg ikke lest den historien før (minus 3D-printeren, riktignok)? Uansett, her er en fersk trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.