Det første XCOM-spillet er gratis akkurat nå

Humble Store gir bort Steam-versjonen, men bare frem til onsdag ettermiddag.

Humble Store gir akkurat nå bort det første spillet i UFO-serien. Det er gratis frem til klokka 19.00 i morgen (onsdag), så om du har lyst på spillet, lønner det seg ikke å utsette «kjøpet». Det er Steam-utgaven det er snakk om her.

UFO: Enemy Unknown i Europa

Det sies at kjært barn har mange navn, og dette spillet har i alle fall to. Avhengig av hvor du har vokst opp, het det enten XCOM: UFO Defense eller UFO: Enemy Unknown. Men spillet er det samme – et verdensomspennende strategispill der du må forsvare verden mot utenomjordiske invasjonsstyrker, og når det kommer til trefninger må du lede styrkene dine i taktisk kamp.

De nye XCOM-spillene er faktisk rimelig trofaste oppfølgere til det første spillet i serien, så hvis du har spilt dem, bør du ha en viss idé om hva du kan forvente deg. Dette er uansett en av de store klassikerne fra nittitallet, så om ikke annet bør du ha den i biblioteket ditt.

Spillet ble originalt lansert i 1994 av Microprose, og kom til Amiga og PC. En PlayStation-versjon dukket opp senere. Hoveddesigneren var britiske Julian Gollop, som for tiden arbeider med et nytt spill i omtrent samme gate. Det virker imidlertid langt mørkere enn UFO: Enemy Unknown.

(Humble Store er forøvrig en respektert nettbutikk som får spillnøklene sine fra offisielle kilder, så du trenger ikke å frykte at det er noe muffens på gang her)

3 kommentarer om “Det første XCOM-spillet er gratis akkurat nå”

  1. Har ikke kjøpt Enemy Unknown på Steam siden jeg har ventet i årevis på en GOG-versjon. Ser ut som jeg gjorde rett i det, selv om den sikkert aldri kommer på GOG……

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.