Husker du Larry-skaperens westerneventyr?

Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist ble lagt ut på GOG i går.

Det er en stund siden GOG har fått noen nye Sierra-eventyr, men i går dukket Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist opp på tjenesten. Det er en av de mer ukjente utgivelsene fra eventyrspillgiganten, men det er nok likevel mange Sierra-fans som husker det.

Blazing Saddles i spillform?

Dette minner meg om noe.
Dette minner meg om noe.

Freddy Pharkas er satt til en rimelig teit versjon av den ville vesten, der du skal prøve å komme deg opp og frem som apotekar. Spillet ble designet av Larry-skaperen Al Lowe, og som forventet fra den kanten er det proppfullt av mer eller mindre vellykket humor, samt store mengder klisjeer.

Lowe regner Freddy Pharkas som sitt morsomste spill noensinne. Det ble skrevet i samarbeid med Josh Mandel, som også lagde noen av sangene i spillet. Inspirasjonskilden var den kjente Mel Brooks-komedien Blazing Saddles fra syttitallet, noe som nok sier litt om hva slags type humor vi får servert.

Hvorvidt Freddy Pharkas er klassikermateriale eller ikke skal ikke jeg uttale meg om, men det er uansett en av de større utgivelsene fra Sierra på nittitallet, og derfor er det fint å se det på GOG. Tjenesten mangler tross alt fortsatt noen av de store Sierra-navnene, og det er lov å håpe at for eksempel Laura Bow-spillene vil følge i Pharkas’ fotspor.

NB: En interessant liten ting som du kanskje bør tenke på før du starter å spille er at opprinnelig var Freddy Pharkas kun ment for diskettutgivelse, og da valget om å lage en CD-versjon ble tatt, fant man naturlig nok ut at man trengte stemmeskuespill.

Spillet hadde så mye tekst at Lowe rett og slett ble lei av å sitte i studio – som resultat, mangler cirka 15 prosent av teksten (ifølge Mandel) fra CD-versjonen. GOG har både disk- og CD-versjonen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.