Har du noen gamle disketter liggende?

Demozoo vil gjerne se om det er noe som kan bevares på dem.

Tiden begynner å renne ut for programvare lagret på magnetiske medier som kassetter og disketter, og hvis du har en kasse med disketter på loftet som du tror kan inneholde noe interessant, vil folkene bak nettstedet Demozoo gjerne ta en titt på dem. De prøver å katalogisere demoer, introer, cracktroer og så videre til det meste av klassiske plattformer, og trenger hjelp.

Skal ikke koste deg noe

Hvis du sender dem diskettene dine, vil de overføre dem til et format som kan leses av PC-baserte emulatorer, og sende deg en kopi av innholdet. Hvis de finner noe av historisk interesse på dem, og det kan altså være så lite som en crackerintro på et spill, vil de gjøre dette tilgjengelig på nettet. De vil ikke publisere ting av privat karakter.

Det skal ikke koste deg noe å få overlevert diskettene – enten ordner Demozoo-gjengen selv med henting, eller så betaler de portoen. De vil også sende diskettene tilbake, om du ønsker det. Da må du betale returporto. De kan forøvrig også hente data fra andre medier enn disketter, men det kan ta mer tid.

Om ønsker å benytte deg av denne muligheten (enten det er snakk om «10 eller 10000 disketter»), så kan du ta kontakt med Christian Langeland på e-post christian@langeland.net.

Initiativet gjelder nok først og fremst disketter det er vanskelig å hente data fra uten tilgang på original plattform eller spesielt utstyr. Det er fortsatt mulig å kjøpe rimelige diskettstasjoner som kan lese fra de gamle PC-diskettene dine.

Som et lite apropos, kan jeg minne om at jeg selv er interessert i programvare på kassett for Sharp MZ-plattformene. Jeg har allerede lagt ut ett Sharp-spill på nettet, som ikke var tilgjengelig i original utgave før.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.