Nå vet vi hvem som skal gi ut Psychonauts 2

Det folkefinansierte spillet har fått en overraskende tradisjonell utgiveravtale.

Plattformspillet Psychonauts ble aldri noen massiv suksess på markedet, men til gjengjeld fikk det et svært godt rykte, og i årene som har gått siden utgivelsen i 2005, har tilhengerne av spillet stadig mast om en oppfølger. En stund så det ut til at Minecraft-millionæren Markus Persson ville betale for oppfølgeren, men det ble med Twitter-snakket.

I slutten av 2015 søkte Double Fine folkets støtte for å skape spillet, på den da helt ferske folkefinansieringsplattformen Fig. Kampanjen ble en suksess, med over fire millioner dollar innsamlet, og siden den tiden har spillet vært under utvikling.

Et neppe veldig nøyaktig bilde av hvor utviklingsbudsjettet kommer fra.
Et neppe veldig nøyaktig bilde av hvor utviklingsbudsjettet kommer fra.

Starbreeze er mysterieutgiveren

Det var hele tiden snakk om at deler av budsjettet skulle komme via en «ikke-annonsert utgiverpartner». Nå er denne annonsert, og det er (overraskende nok) svenske Starbreeze Studios. De er i dag mest kjent for PayDay-spillene, men har også stått for spill som The Chronicles of Riddick og Brothers: A Tale of Two Sons.

Avtalen innebærer en investering på åtte millioner dollar, og frem til de har tjent tilbake disse pengene, vil Starbreeze få 85 prosent av inntektene. Deretter vil de få 60 prosent av inntektene – en overraskende tradisjonell avtale, med andre ord, spesielt med tanke på at folkefinansiering ideelt sett skal kunne løsrive utviklerne fra utgiverne.

Det positive for Double Fine (sånn i tillegg til åtte millioner på budsjettet), er imidlertid at de får beholde rettighetene til Psychonauts-merkevaren. Om jeg tolker Fig-oppdateringen til Double Fine riktig, har Starbreeze vært involvert helt siden folkefinansieringen startet. For de som har brukt Fig som investeringsplattform, skal ikke nyheten innebære noen endringer.

Hvis alt går etter planen kommer Psychonauts 2 i løpet av tredje kvartal neste år. Her er den ferskeste videooppdateringen fra studioet:

For moro skyld: Her er en annen fersk video, der vi ser Psychonauts 2-teamet ta turen inn i skogen (og snakke om favorittspillene sine på veien):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.