Handel og kartografi i nytt spill fra A-Train-skaperne

Året er 1469, og du har satt deg ett enkelt mål: Å kartlegge hele verden.

Artdink og Arc System Works har annonsert Neo Atlas 1469, et handelsspill der du må prøve å kartlegge hele verden. Dette er selvsagt ikke billig, så for å tjene pengene som trengs for å opprettholde en flåte med seilskuter, må du oppdage nye havner som selger eksotiske varer, som du så kan frakte til andre deler av verden og selge.

Hvordan se verden ut?

Men er det gull i den?!?
Men er det gull i den?!?

Spillet gjør ikke noe forsøk på å være historisk nøyaktig, og skal vi dømme etter traileren kan det godt hende du finner ut at verden faktisk er flat, og at det går an å stupe utfor kanten. Noe som neppe er særlig lurt.

Dessuten ser det ut som du kan påvirke hvordan verdenskartet faktisk ser ut, ved å velge hvilke av rapportene fra admiralene dine som du tror på. Så hvis du velger en versjon der Afrika er en gigantisk øygruppe, så er det nettopp det Afrika blir.

Neo Atlas 1469 ser egentlig litt billig ut (kanskje fordi spillet opprinnelig kom til Vita), men konseptet virker kult – og handelsspill med seilskip kan vi vel strengt tatt aldri få for mange av. Lanseringen på PC finner sted 14. februar, og her er en trailer:

En kommentar om “Handel og kartografi i nytt spill fra A-Train-skaperne”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.