Originale Princess Maker får nyversjon

Japansk kultklassiker pusses opp igjen.

Princess Maker er et spill jeg tipper mange har hørt om, men ikke like mange har spilt. Det var en av de første «livssimulatorene», og kom så tidlig som i 1991 for datamaskinplattformen MSX2. Målet i spillet er å oppdra ei jente fra hun er 10 til hun blir 18, og avhengig av dine valg vil livet hennes utspille seg på ulike måter. I beste fall blir hun prinsesse, i verste fall dør hun en tidlig død.

Stort ansvar

Underveis må du hjelpe henne å få erfaring via utdanning, deltidsarbeid og til og med kamptrening. Hvordan hun utvikler seg, avhenger av hva du gjør og de ulike tingene som kan skje i løpet av oppveksten.

Det var 72 forskjellige avslutninger i spillet, og om de mest notoriske fra originalspillet fortsatt er med i Steam-utgaven, vet jeg ikke.

I fjor fikk Princess Maker 2 en nyversjon på Steam, og nå følger originalen etter. Versjonen som slippes på Steam senere denne måneden skal ha ny grafikk, japansk tale og oppdaterte lyder. I tillegg får den selvsagt «achievements». Her er en trailer fra den nye versjonen:

Jeg har aldri prøvd noen av Princess Maker-spillene, så jeg vet ikke helt hva man kan vente seg her. Men jeg må innrømme at jeg hadde vært mer fristet om det var mulig å også spille med original grafikk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.