Humble Bundle blir spillutgiver

Hendene i været hvis du faktisk så denne nyheten komme.

Da Humble Bundle introduserte «betal hva du vil»-konseptet i 2010, var det en aldri så liten revolusjon for spillmarkedet, ikke bare fordi det representerte en ny måte å selge spill på, men også fordi det viste at det faktisk finnes ganske mange som er villig til å betale langt mer enn de må, for å belønne skaperne av gode spill.

Det tok ikke lang tid før Humble utvidet virksomheten, først ved å lage et system som enkelt lot utviklere utnytte seg av deres systemer for betaling og distribusjon av spill og nøkler, og så ved å utvikle dette videre til en egen nettbutikk ved navn Humble Store. De har også en egen abonnementstjeneste der man får en nøye utvalgt håndfull spill hver måned, ikke helt ulike PS Plus.

Neste steg på veien

Nå har de gått enda et hakk videre, og lansert seg selv som spillutgiver for både datamaskiner, konsoller og mobile plattformer. De har allerede annonsert sine syv første spillsigneringer (jeg har gjengitt listen og beskrivelsene under), og de er nå på jakt etter flere utviklere med spill som trenger utgivelse. De vil også hjelpe med overføringer til andre plattformer, om nødvendig.

Her er de første spillene de vil gi ut:

A Hat in Time – The perfect ode to old-school 3D platformers, with a hat-swapping spin

HackyZack – A sticker-collecting, precision-platforming, puzzle-stunt game

Ikenfell – A heartwarming turn-based RPG about a school of magic and its troublesome students

Keyboard Sports – A cheeky adventure with Master QWERTY that uses the entire keyboard

No Truce with the Furies – An isometric role playing game that blends cop show antics with a genre busting “fantastic realism” setting, offering absurd new heights of non-combat gameplay for RPG fans

Scorn – Gripping first-person survival horror set in a nightmarish universe

Staxel – Grow your farm, meet the villagers, and join your friends online in building your world

Flere av disse spillene har vært kjent allerede, og Scorn har vi til og med skrevet om før. Det ser fortsatt ekkelt ut.

4 kommentarer om “Humble Bundle blir spillutgiver”

 1. No Truce With The Furies ja….. Godsaker blir jo helt vill når man snakker om den. Jeg har fram til å nå trodd at det var en bløff ala That Which Sleeps, eller Grimoire.

  Svar
  • Ikke minn meg på grunkene jeg tapte på That Which Sleeps! For noen folk…

   No Truce derimot, det blir saker så det holder!

   Svar
 2. Disco Elysium (tidligere No Truce With The Furies) er nå ute! Ikke gitt ut av Humble lenger, men at det er årets beste rollespill med god margin er nok liten tvil om. Om det kan toppe Heaven’s Vault som årets beste spill er mer usikkert, men dette spillet må spilles av alle som har en viss interesse for rollespill med valg og konsekvenser.

  Svar
  • Hadde ikke trodd det, men Obsidian (og evt. andre som skulle finne på å lansere et rollespill i 2019) må finne seg i å hoppe etter Wirkola her.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.