Hidden & Dangerous har blitt relansert på nettet

Taktisk krigføring fra folkene som senere lagde Mafia. Oppfølgeren er også ute.

Hidden & Dangerous er et taktisk krigsspill fra 1999, utviklet av det tsjekkiske studioet som da het Illusion Softworks, og som senere skulle gjøre seg bemerket med Mafia-serien. Spillet finner sted under andre verdenskrig, og byr på høy realismefaktor og vanskelighetsgrad. Det fikk mye ros ved lansering, og regnes fortsatt som et av de store spillene innenfor sjangeren.

Nå har både Hidden & Dangerous og Hidden & Dangerous 2 blitt relansert på GOG. Eneren har blitt relansert i Action Pack-versjonen, som ifølge GOG inneholder flere endringer i forhold til Hidden & Dangerous Deluxe, som ble gjort gratis tilgjengelig da oppfølgeren ble lansert.

Dette var toppmoderne grafikk i 1999. Tror vi kan fastslå at 2D holder seg bedre enn 3D.
Dette var toppmoderne grafikk i 1999. Tror vi kan fastslå at 2D holder seg bedre enn 3D.

Sniking og dreping

I Hidden & Dangerous spiller du et medlem av den britiske spesialstyrken SAS, og du må lede en gruppe på fire soldater som befinner seg dypt inne bak tyske linjer. Der må du utføre sabotasjeoppdrag og annet, mens du hele tiden prøver å unngå at din lille gruppe blir oppdaget og tatt ut av de tyske styrkene.

Underveis får du kjøre ulike kjøretøyer, og bruke massevis av våpen, eksplosiver og andre typer høyteknologiske (for 1941) hjelpemidler.

Toeren kom en håndfull år senere, og fortsetter i samme stil. Her finner oppdragene sted i Europa, Nord-Afrika og Burma (Myanmar), og spillet skilter med 20 oppdrag i ni kampanjer. Grafikken har selvsagt også fått en oppgradering.

 

En kommentar om “Hidden & Dangerous har blitt relansert på nettet”

  1. Eneren er et fantastisk spill, spesielt i co-op, men det var så mange bugs i det at det omtrent var uspillbart. Lurer på om det har kommet en fanpatch eller to som gjør opplevelsen mindre frustrerende.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.