Nye skytespill for Commodore 64

Shoot ‘Em Up Destruction Set 4 byr på fem nye actionspill for Commodore 64. I tillegg må du sjekke ut Slipstream.

Shoot ‘Em Up Destruction Set-serien har holdt det gående en stund – den første pakken kom først ut i 1994, og ble relansert i forbedret utgave i 2008. Nå har utgiveren Psytronik Software lansert den fjerde pakken i serien, også denne gangen for Commodore 64.

Expendable Army på SEUDS 4.
Expendable Army på SEUDS 4.

Som vanlig er det den svenske utvikleren Alf Yngve som står for utviklingen av spillene i pakken, som alle er laget ved hjelp av Sensible Softwares Shoot’em’up Construction Kit eller Jon Wells sideskrollende variant av systemet. Så har de blitt forbedret i etterkant, med ordentlige introgrensesnitt, lasteskjermer og alt det som forventes.

Denne gangen er det fem spill i pakken, og Alf Yngve har blant annet eksperimentert med ekstra store spillfigurer. Shoot ‘Em Up Destruction Set 4 kan kjøpes fra Psytronik Software på kassett eller diskett (med boksbilde laget av Oliver Frey, kjent for sine Zzap!64-forsider), og diskettversjonene inneholder faktisk fire bonusspill – så man får totalt ni spill.

Om det ikke er nok for deg, kan du kjøpe en samlepakke med alle Shoot ‘Em Up Destruction Set-utgivelsene, for totalt over 30 skytespill.

Tittelskjermen til Slipstream.
Tittelskjermen til Slipstream.

Slipstream

I helgen dukket det også opp et annet Commodore 64-spill, nemlig Slipstream. Dette er et 3D-spill der du flyr gjennom fastsatte ruter og må ta knekken på fiendene som kommer mot deg, og visuelt er det ganske imponerende. Slipstream kan lastes ned gratis, men det vil også få en kommersiell utgivelse via Psytronik.

Slipstream har faktisk også fått versjoner for Commodore 16 og Plus/4, om du skulle være så heldig å eie en slik maskin. Her er en trailer fra Commodore 64-versjonen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.