Conan reddet Funcom fra konkurs

Den norske utgiveren trengte sårt en suksess – og fikk det.

Funcom har ikke gjort det spesielt godt i det siste. Ifølge en artikkel på Engadget, «blødde selskapet penger», og kreativ direktør Joel Bylos forteller nettstedet at de i praksis lånte penger fra investorene sine for å i det hele tatt kunne betale de ansatte lønninger. Hvis Conan Exiles hadde feilet, så hadde det også vært kroken på døra for den norske utgiveren.

Vegger er oppskrytt.
Vegger er oppskrytt.

Conan Exiles feilet imidlertid ikke – i stedet tjente det inn utviklingskostnadene på ei uke etter tidliglanseringen i februar, og det har fortsatt å tjene gode penger på Steam.

Studerte salgstallene

Ifølge Bylos, var det en veldig pragmatisk utvikler som valgte å gå for Conan Exiles som sitt neste spill. Etter å ha brukt lang tid på å studere SteamSpy, der man kan få uoffisiell statistikk som indikerer hvor godt ulike spill gjør det på Steam, skjønte de at overlevelsesspill var noe som solgte svært godt – på tross av at kvaliteten på flere av toppselgerne faktisk ikke er spesielt høy.

Funcom fant ut at de definitivt kunne nå den lista Steam-suksessene i sjangeren hadde lagt seg på, og brukte tretten måneder på å sette sammen tidligversjonen. Den har altså blitt en stor suksess, selv om brukerne har gitt spillet blandet kritikk. Det er imidlertid ikke helt uvanlig for denne typen spill, noe FunCom åpenbart var klar over.

 

En kommentar om “Conan reddet Funcom fra konkurs”

  1. Den bruker Denuvo ser jeg, får ingen plass på lista mi da.

    Holder meg heller til årets garanterte GOTY, Battle Brothers! Det er tyskerne sine, det!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.