Tidligere Commodore-topp David Pleasance vil lage bok

Om hvordan selskapet bak storsuksessene Commodore 64 og Amiga ble kjørt i grøfta.

Historien om Amiga er en historie om en revolusjonerende plattform som tilsynelatende kontinuerlig ble sabotert av selskapet som solgte den. Mye har blitt sagt og skrevet om Commodore og deres mange, mange feilskjær, men nå planlegger en av selskapets tidligere topper å endelig si sitt om hva som skjedde på åtti- og nittitallet.

David Pleasance hadde en lang karriere i Commodore, både i Europa og USA, men det han i ettertid er mest kjent for er som sjef for deres britiske satsning. Der gjorde han en svært god jobb, og Commodore UK var over lang tid en av få avdelinger i selskapet som faktisk tjente penger og hadde suksess på markedet.

Skal fortelle alt

I en ny bok planlegger han å «fortelle alt» om situasjonen i Commodore, og skal vi dømme etter språket på Kickstarter-siden til bokprosjektet, kan det bli interessant lesestoff her:

– Dere fortjener å få se hele bildet, ikke bare om hva som skjedde, men også om hva som kunne ha skjedd om vi ikke hadde blitt kontrollert av egoistiske, grådige og ulogiske mennesker – og så kjøpt av folk som tilsynelatende var enda verre. Det var utrolig, og en bitter pille å svelge.

Pleasance lover imidlertid at han skal hente inn perspektiver fra andre Commodore-veteraner, slik at det ikke bare blir hans side som presenteres. Som nevnt er det altså snakk om folkefinansiering her. Boka skal etter planen komme i salg i november. Her er en introduksjon:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.