Ghosts’n Goblins er ute på mobil

Capcoms arkadeklassiker er relansert for iOS og Android.

Japanske Capcom annonserte nylig at de ville lansere fire av sine klassiske arkadespill på mobile plattformer, og nå har de allerede gitt ut ett av dem, Ghosts’n Goblins, for iOS og Android.

Redd dama, drep demonene

Argh, de der folkene...
Argh, de der folkene…

Ghosts’n Goblins er et sideskrollende actionspill der du styrer Sir Arthur, som må redde sin kjære prinsesse Prin-Prin fra demoner som kidnappet henne under et romantisk stevnemøte på den lokale kirkegården. Handlingen starter nettopp her, hvor Arthur må bekjempe zombier som graver seg opp av gravene sine for å ta knekken på ham.

Som de fleste er klar over, har Ghosts’n Goblins et rykte på seg for å være rimelig vanskelig – og det er høyst fortjent. Derfor inkluderer mobilversjonen en «casual»-modus, som skal gjøre det enklere å fullføre spillet med de vanligvis ganske lite arkadevennlige skjermkontrollene mobilspill generelt sliter med.

Men du kan også spille i klassisk modus, om du er purist. Nettbaserte poengtavler loves også, men da må du være logget inn når du spiller. Jeg tok en rask titt på spillet selv (det kostet bare 11 kroner på Google Play i startfasen), og syntes det virker som en ganske god utgave.

En annen god utgave finner du på Commodore 64. Den er gratis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.