Romklassikeren Space Rogue er ute på Steam

Før Origin lagde Wing Commander, leverte de en ambisiøs kombinasjon av rollespill og romspill.

Space Rogue kom opprinnelig ut i 1989, og er en ambisiøs kombinasjon av romsimulator og rollespill, der de to elementene av spillet er svært forskjellige fra hverandre.

Fly rundt i rommet.
Ikke forvent teksturert grafikk her.

Når du flyr rundt i verdensrommet foregår handlingen i 3D, og du ser moroa fra cockpiten i romskipet ditt. Men når du lander på romstasjoner, får du i stedet styre figuren din rundt i  miljøer sett ovenfra, der du kan snakke med folk, og så videre. I tillegg har spillet andre typiske romspillelementer, som handel.

Kom til GOG i fjor

I fjor kom Space Rogue til GOG, og nå er det altså ute på Steam også. Begge stedene heter spillet Space Rogue Classic – det kan være et tegn på at en nyversjon er på vei, men det er sannsynligvis heller et resultat av at det finnes et nytt spill som bruker akkurat samme navn.

Og utforsk romstasjoner til fots.
Ombord på en romstasjon.

Det hadde selvsagt vært interessant med en nyversjon, men det er kanskje ikke så sannsynlig at utgiver Night Dive Studios ønsker å konkurrere med Elite: Dangerous og Star Citizen (uansett hva som skjer med sistnevnte, krever det i alle fall mye oppmerksomhet). Originalskaper Paul Neurath er dessuten opptatt med andre prosjekter.

Space Rogue fikk opprinnelig en god mottakelse, blant annet takket være det veldig ambisiøse konseptet. Hvor godt det har tålt aldringsprosessen er et annet spørsmål, men da bloggeren The CRPG Addict spilte det, endte han i alle fall opp med å like det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.