Koei har relansert flere japanske klassikere

Nisjeutgivelsene fortsetter, med blant annet Uncharted Waters. Fortsatt kun på japansk.

Den japanske utgiveren Tecmo Koei har i de siste månedene gjort en god del av sine gamle strategispill tilgjengelige på Steam. Selskapet har ikke oversatt disse til engelsk, så hvis du skal spille dem må du gjøre det på originalspråket. Men de har i alle fall gjort dem tilgjengelige for vestlige kjøpere, noe som neppe ville skjedd for bare fem år siden.

Taikou Risshiden.
Taikou Risshiden.

Nå har Steam fått tre nye Koei-spill: Uncharted Waters, Taikou Risshiden og Romance of the Three Kingdoms V with Power Up Kit.

Interessante spill

Uncharted Waters kom opprinnelig i 1990, og er et utforskings/handelsspill som virker inspirert av Sid Meier’s Pirates, men som har mange unike elementer. Taikou Risshinden kom i 1992, og beskrives som et rollespill som følger livet til den historiske personen Hideyoshi Toyotomi, som startet som fotsoldat og endte opp som keiserens rådgiver.

Romance of the Three Kingdoms V.
Romance of the Three Kingdoms V.

Det siste av dagens nyutgivelser er Romance of the Three Kingdoms V with Power Up Kit, et strategispill fra 1995 der du må forene Kina. Denne serien er kjent for mange vestlige spillere.

Utgivelsene kommer alle i anledning den kjente spilldesigneren Kou Shibusawa sitt 35-årsjubileum som spilldesigner. Det er i grunnen litt synd at de ikke selges i oversatte versjoner også, spesielt siden Uncharted Waters faktisk ble gitt ut på engelsk i sin tid. Kanskje eies den engelske oversettelsen av en annen utgiver.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.