Battle Chess har kommet til Steam

Men du bør ikke kjøpe den versjonen. GOG-versjonen er mye bedre, og billigere!

Battle Chess er et spill av den typen som de fleste av en viss alder ser ut til å ha prøvd. Kort sagt er det et helt ordinært sjakkspill, bare at brikkene er animerte og tar livet av hverandre i blodige, og ofte Monty Python-aktige kampsekvenser. Grafikken og animasjonene var svært gode for sin tid, og har fortsatt en viss sjarm.

Dette spillet er eldre enn Magnus Carlsen. Føler du deg gammel, nå?
Dette spillet er eldre enn Magnus Carlsen. Føler du deg gammel, nå?

Unngå Steam-versjonen

Spillet har lenge vært tilgjengelig på GOG, men nå er det også ute på Steam. Den dårlige nyheten er at det har blitt en god del dyrere; det koster en femtilapp på GOG, og 70 kroner på Steam.

Som om ikke dette var nok, inkluderer GOG-versjonen to ekstra spill, nemlig Battle Chess 4000 og Battle Chess II: Chinese Chess, i samme pakke. 4000-versjonen er egentlig bare Battle Chess med futuristiske animasjoner, men Chinese Chess er et helt annet brettspill.

Jeg kjøpte Steam-versjonen for å sjekke om disse er med i den utgaven; det er de altså ikke. Veldig underlig valg av Interplay. Resultatet er altså at Steam-versjonen er mye dyrere, og har langt mindre innhold. Med andre ord: Kjøp heller spillet på GOG.

Nå håper jeg bare Steam gir meg pengene tilbake. Hvis ikke får vi si at jeg tok en for laget.

Dette er forresten ikke det eneste småproblematiske Battle Chess-produktet på Steam.

Oppdatering for de som bryr seg – jeg fikk pengene tilbake :)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.