Nye Battle Chess er ferdigutviklet

Etter en svært trøblete «early access»-periode har utviklerne lansert fullversjonen av Battle Chess.

Interplay er i dag mest kjent for rollespillene sine, men en av de andre populære utgivelsene deres var Battle Chess, et sjakkspill som byttet brikkene ut med animerte figurer. Når disse møttes på slagmarken fikk vi se hvordan den ene figuren tok knekken på den andre, og animasjonene var ofte ganske artige.

Nye Battle Chess.
Nye Battle Chess.

En nyversjon av Battle Chess har vært under utvikling i lang tid; skjønt, om du har kjøpt «early access»-versjonen er det slett ikke sikkert du er enig i ordlyden «under utvikling». Det har nemlig gått svært lange perioder uten at utviklerne har gitt lyd fra seg eller fikset åpenbare feil, og mange trodde nok at spillet aldri kom til å fullføres.

Nå er det imidlertid ute av «early access», og har fått en saftig prisøkning i tillegg (fra 70 kroner til 200 kroner). I en kortfattet oppdatering på Steam sier utvikler Olde Skuul at «omtrent alt er fikset nå», og takker spillerne for tålmodigheten.

Siden folk generelt ser ut til å ha gitt opp spillet, har det ikke dukket opp så veldig mange tilbakemeldinger på den nye oppdateringen. Det virker i alle fall som spillet er betydelig mer stabilt nå enn før. Her er skrytelisten over spillelementer:

 • Turn-based Multiplayer: Play against the computer with scalable difficulty or against live opponents via the internet.
 • Skill Challenge: Test your Chess skills by completing game play scenario challenges in a certain number of moves.
 • Battleground Training: Control your environment. Place pieces strategically on the chess board to test strategy.
 • Tutorials: Video tutorials explain the rules and basic strategies of chess with a little bit of humor.
 • Animations: Watch your army execute vivid capture moves as they take an opposing piece. Dozens of unique battles, idle and movement animations bring the battleground to life.
 • Achievements: Earn achievements and trophies.
 • Environments: Choose between 3 unique Battlegrounds.

2 kommentarer om “Nye Battle Chess er ferdigutviklet”

 1. Mener sterkt at dette spillet er grunnen til at jeg begynte å spille sjakk og mang et trekk, under regi av Herr Carlsen, har jeg sett for meg episke scener fra den gode gamle versjonen :D

  Svar
 2. Husker jeg prøvde å sette sjakk matt med alle de forskjellige brikkene for å se de forskjellige dødsanimasjonene. Hadde store problemer med å finne ut hvordan jeg skulle sette kongen sjakk matt med en bonde den gangen.

  Tror forøvrig jeg holder meg til originalen.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.