I dag får Sierra-spillet Gold Rush en oppfølger

Gode nyheter om du har trippet i nesten 30 år for å få fortsettelsen på gullgraverhistorien.

Sierra-eventyret Gold Rush kom ut i 1988, og i dag får det en oppfølger. Dermed kan du finne ut hva som skjer etter at brødrene Jake og Jerrod Wilson blir rike på gullgraving, og reiser tilbake til Brooklyn 20 år etterpå. Gold Rush 2 skal by på over 80 dataskapte bakgrunner, en helt ny handling skrevet av originalutvikleren, ny musikk og optimalistert pek-og-klikk-kontroller.

Skiltet er veldig imponerende.
Skiltet er veldig imponerende.

Men hvorfor?

Gold Rush er egentlig ikke et spill jeg så for meg at trengte en oppfølger. Presentasjonen er glimrende, til å være laget ved hjelp av Sierras gamle AGI-motor, og spillet har sjarm i massevis.

Dessuten kan du velge tre totalt forskjellige veier gjennom eventyret, noe som fortsatt er imponerende og gir spillet en viss gjenspillingsverdi.

Det å «kutte» veggene slik var noe originalen også gjorde mye av.
Det å «kutte» veggene slik var noe originalen også gjorde mye av.

Men ellers er det preget av tvilsomme og frustrerende designvalg, samt Sierras tradisjonelle trang til å drepe deg i hytt og pine. Selv om jeg innrømmer at jeg liker det (etter å ha fått frustrasjonen på litt avstand), kan jeg ikke få meg til å kalle det en ekte klassiker. Oppfølgeren følger i samme fotspor som nyversjonen fra en stund tilbake, og uansett hva man ellers kan si om grafikken, er det ganske tydelig at sjarmen fra originalen er borte.

For all del, det kan godt tenkes tyske Sunlight Games har skapt et glimrende eventyr. Og settingen er jo like unik i dag som den var for 30 år siden. Men jeg tror nok uansett jeg venter på anmeldelsene før jeg kjøper. Hva med dere? Her er i alle fall traileren:

Hva blir det neste? Codename: Iceman 2?

2 kommentarer om “I dag får Sierra-spillet Gold Rush en oppfølger”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.