To nye DLC til Civilization VI – inkludert i Deluxe-versjonen

Vi får se nye ledere fra Afrika og Sørøst-Asia.

Sid Meier’s Civilization VI har vært en stor suksess for Firaxis Games og 2K Games, men selskapene har fått kritikk for at valutakursen i flere land har gjort at det å kjøpe Deluxe-versjonen har vært en økonomisk dårlig idé – man risikerte å tape penger i forhold til å kjøpe de nedlastbare ekspansjonene separat.

En annen kritikk har vært at Civilization VI har vært eurosentrisk; alt for fokusert på Europa og europeiskættede land i utvalget tilgjengelige sivilisasjoner. Flere har etterlyst et bredere kulturelt og geografisk utvalg.

Illustrerende grafikk fra dagens pressemelding.

Nye småekspansjoner

I dag har utviklerne prøvd å rette på disse problemene. I dagens pressemelding annonserte de at de neste to nedlastbare ekspansjonene vil tilby tre nye ledere fra Afrika og Sørøst-Asia, og at begge disse to pakkene være gratis for alle kunder som har kjøpt eller kjøper Deluxe-utgaven av spillet.

Merk at pressemeldingen ikke spesifiserer at det er snakk om sivilisasjoner, men ledere. Det betyr at det kan godt hende det er snakk om to sivilisasjoner hvorav en har to ledere tilgjengelig, slik som Hellas har allerede. De kalles for «Civilization & Scenario Packs», så vi kan nok også vente nye scenarier sammen med de to sivilisasjonene.

Pris og utgivelsesdato for disse utvidelsene er ikke annonsert ennå, men Civilization VI Deluxe Edition er i skrivende stund på tilbud for 501,83 kr – noe som er 33% avslag for vanlig pris.

Med på kjøpet får man da de fire allerede utgitte DLC-ene, fem om man regner med Azteker-sivilisasjonen som var en forhåndsbestillingsbonus og som ble tilgjengelig for alle etter tre måneder. I tillegg vil man få de ennå ikke navngitte kommende utvidelsene så snart de kommer ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.