Snart kommer TrackMania 2 Lagoon

Samtidig har Maniaplanet-systemet fått noen store nyheter for både TrackMania 2-spillene og ShootMania.

Ubisoft har nettopp annonsert TrackMania 2 Lagoon for PC. Spillet skal lanseres 23. mai, og kommer blant annet til Steam og Uplay. Det virker som miljøet rundt spillet allerede har vært klar over denne tittelen en stund, men dette er første gangen jeg hører om den, og jeg syntes det er en litt rar (men ikke nødvendigvis negativ) nyhet.

I fjor lanserte Ubisoft TrackMania Turbo, et nytt TrackMania-spill for konsoll og PC. Dette spillet hadde tre miljøer som allerede har blitt lansert som separate TrackMania 2-spill (Canyon, Stadium og Valley), pluss et helt nytt miljø – Lagoon. Det gjorde noen andre nye ting, også – ikke alt med like stort hell. Du kan lese mine inntrykk her.

Vil du ha Lagoon uten Turbo? Vær så god

Det er visst ikke noen bilder fra Lagoon enda, men her er et bilde fra Canyon med den nyeste Maniaplanet-oppdateringen.
Det er visst ikke noen bilder fra Lagoon enda, men her er et bilde fra Canyon med den nyeste Maniaplanet-oppdateringen.

Det som skjer nå er altså at Lagoon-miljøet fra Turbo lanseres som et separat TrackMania 2-produkt for PC. Vi loves en helt ny solokampanje i samme slengen, samt en ny spillmodus for lagbasert flerspiller. Den heter Chase. Pressemeldingen sier ikke noe om eventuelle nye blokker for Lagoon-miljøet, men kjenner vi utvikler Nadeo rett, blir det sikkert noen slike også.

Jeg er litt usikker på hvorfor Ubisoft skulle ønske å lansere Lagoon som et separat TrackMania 2-spill, og det eneste jeg kan komme på er rett og slett at Turbo ikke har vært noen nevneverdig suksess på PC. I så fall håper de sikkert at PC-spillere som allerede eier noen av TrackMania 2-spillene skal kjøpe Lagoon nå som det blir et frittstående produkt.

For disse spillerne er det helt klart gode nyheter. Lagoon er et kult miljø, såfremt du bruker håndkontroller i alle fall, og det at det nå blir tilgjengelig på det langt mer fleksible TrackMania 2-fundamentet er egentlig bare positivt. Samtidig som det jo er litt irriterende for oss som har kjøpt Turbo, når Lagoon tross alt var en viktig grunn til at vi investerte i det nye spillet.

Jaja, jeg får vel kjøpe det igjen, da. Hadde vært fint med en liten rabatt for TrackMania Turbo-eiere, Ubisoft!

Maniaplanet-oppdatering

Samtidig som dette skjer, har de oppdatert Maniaplanet-systemet som TrackMania 2-spillene (og ShootMania-serien) kjører på, med noen spennende, nye muligheter. Her får vi blant annet et 3D-verktøy som lar deg bygge nye objekter for spillene i selve spillet (veldig spennende!), og et annet verktøy som lar deg skape egne solokampanjer.

Et nytt flerspillersystem får vi også, samt optimaliseringer for spillmotoren. Ta en titt:

Lyst til å lære mer om TrackMania-seriens historie? Jeg har skrevet et stort tilbakeblikk på det første TrackMania-spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.