Husker du strategispillet Genesia?

Nå har originaldesigneren av kultklassikeren lansert en oppfølger på Steam.

Genesia, eller Ultimate Domain som det het på andre siden av Atlanteren, er et strategispill som opprinnelig kom ut på nittitallet. Ved første øyekast minner det om Populous og The Settlers, men det er en langt dypere affære som egentlig heller bør sammenlignes med spill som Dwarf Fortress (som selvsagt ikke eksisterte da Genesia først kom ut).

Nå har den opprinnelige designeren, Thomas Zighem, lansert en oppfølger, ved navn Genesia Legacy: Ultimate Domain. Jeg har kun begrenset erfaring med originalen (jeg ble veldig fascinert av anmeldelsene, men fikk ikke tak i spillet før flere år senere, og kom aldri skikkelig inn i det), men det ser ut som han har fanget mye av essensen i originalen.

genesia legacy
genesia legacy

Bygg og bo i en farlig verden

Som før må du lede en liten gruppe nybyggere i en farlig verden, der det ultimate målet er å finne og erobre noen magiske diamanter som har blitt spredd utover landet. Du må trene nybyggerne dine i ulike yrker, bygge bygninger som de kan holde hus i, og sikre at de har nok ressurser til å overleve.

I tillegg utfordres du av alt fra kriger til epidemier, og du må til og med ta hensyn til økosystemet rundt deg. Siden spillet er turbasert, kan opp til tre spillere konkurrere mot hverandre i «hotseat»-modus.

Genesia Legacy er nå ute i «early access», og Zighem tør ikke si noe om hvor lang tid det tar før ferdigversjonen er klar. Han har jobbet med spillet siden 2013, og påpeker at tidligutgaven er fullt spillbar. Den har kun fått åtte brukeranmeldelser så langt, men alle er positive.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.