Nå kan du teste tidlige versjoner av Shadow Warrior

To utviklerversjoner av det klassiske actionspillet har blitt offisielt lansert som tilleggsinnhold.

Hvis du er interessert i spillhistorie, har 3D Realms og Devolver Digital en liten gavepakke til deg. Det klassiske førstepersons actionspillet Shadow Warrior har vært gratis en stund, og nå har Steam-versjonen blitt oppgradert med to nye utgaver av spillet. Disse stammer fra spillets utvikling – den ene er en alfaversjon, og den andre er en betautgave.

Mange forandringer

Shadow Warrior er et førstepersons skytespill fra 1997. Det bruker samme grafikkmotor som Duke Nukem 3D (og kom også fra samme utvikler).
Shadow Warrior er et førstepersons skytespill fra 1997. Det bruker samme grafikkmotor som Duke Nukem 3D (og kom også fra samme utvikler).

Dette betyr at du nå kan få et interessant innblikk i hvordan spillet ble utviklet. Spesielt alfa-utgaven har mange elementer som er helt forskjellige fra den ferdige utgaven, og begge utgavene har nivåer som ikke fant veien til den ferdige versjonen. I tillegg kan man finne mye grafikk som ikke ble brukt om man kikker rundt i spillmappene.

Betaversjonen lakk opprinnelig ut før spillet ble lansert, av en tilsynelatende ganske naiv supportansatt som enkelt og greit ønsket å spille den via modem med en venn. Det virker som denne vennen syntes spillet var så gøy at han delte det med andre, og dermed var det gjort. Den ansatte endte opp med å miste jobben.

De to tidligversjonene har blitt lagt ut som en cirka 20 megabytes stor oppdatering til spillet. Når du starter det via Steam, vil du nå få spørsmål om hvilken versjon du ønsker å spille.

Slike tidligversjoner er selvfølgelig kun interessante for en liten andel av spillerne. Men det er likevel gledelig å se at man her har gjort dem til en offisiell del av pakken, og det hadde vært veldig kult om vi fikk se mer av dette. Konseptkunst og utviklerdokumenter er vel og bra, men det er mye kulere (og mer interessant) å faktisk kunne spille et spill i flere stadier av utviklingen.

Shadow Warrior er også gratis på GOG, men det ser ikke ut som den versjonen har blitt oppdatert (enda?).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.