Unikt fantasy-strategispill til konsoll

Fikk du med deg at Thea: The Awakening har blitt lansert for Xbox One og PlayStation 4?

I forrige uke dukket Thea: The Awakening opp på Xbox One og PlayStation 4. Etter å ha vært ute en stund for PC, har spillet fått en solid tilhengerskare og rykte på seg som et interessant og unikt strategispill, så det blir interessant å se hva konsollpublikumet syntes om spillet.

Styr din egen landsby, nå også på konsoll.
Styr din egen landsby, nå også på konsoll.

Overlevelse i postapokalyptisk fantasy-verden

Spillet kan beskrives som et turbasert strategispill med «roguelike»-elementer som foregår i en slavisk-inspirert fantasiverden etter at en apokalyptisk hendelse har utryddet nesten hele menneskeheten. Etter en lang mørketid begynner det igjen å bli mulig å utforske verden, men nå er den helt annerledes enn den var – med livsfarlige monstre og magi i hver eneste krok.

Du må skaffe og produsere ressurser for å sikre at den vesle landsbyen din kan overleve, samtidig som du må sende folk ut for å utforske miljøene rundt. Kamp utspilles i et slags kortspill, mens mange andre hendelser utspilles i form av små mini-eventyr der du må velge mellom flere muligheter.

PC-versjonen har som sagt vært ute en god stund, og også fått en del gratis ekstrainnhold og oppdateringer etter sin originale lansering. Utviklerne jobber nå med en oppfølger. Her er en gammel trailer fra PC-versjonen:

En kommentar om “Unikt fantasy-strategispill til konsoll”

  1. Dette er et veldig undervurdert og oversett spill, som mange flere burde spill. Når det skal sies, så må man jo være gal om man prøver å spille dette på konsoll, med mindre de har endret grensesnittet betraktelig.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.