Spill klassiske Atari-spill for vitenskapen

Noen ganger må vi ofre litt for å lære datamaskiner hvordan de skal overvinne oss.

Jeg er neppe den eneste som er litt skeptisk til at vi stadig skal lære kunstige intelligenser å bli smartere, men med tanke på hvilken retning verden har tatt i de senere årene, kan det kanskje bare være lurt om robotene tar over. I den forbindelse kan du nå hjelpe et team ved RWTH Aachen University i Tyskland og Microsoft Research i Storbritannia å skape bedre kunstige intelligenser, ved å spille gamle Atari 2600-spill på nettet.

Dette spillet er faktisk ganske artig.
Dette spillet er faktisk ganske artig.

Kult spillutvalg

De utvalgte spillene er Q*Bert, Ms. Pac Man, Space Invaders, Montezuma’s Revenge og Video Pinball. Jeg tok en runde med Montezuma’s Revenge, som jeg så vidt husker fra Commodore 64, og klarte meg ifølge nettstedet bedre enn 87% av alle humanoidene. Jeg forventer selvsagt at du slår meg, og sier fra i kommentarfeltet. For vitenskapens skyld.

Poenget er rett og slett å lagre massevis av data om hvordan mennesker spiller disse spillene, så jo flere som prøver, jo bedre.

Merk at dette ikke er et kommersielt prosjekt, og det støttes tilsynelatende ikke av Atari eller noen av de andre utgiverne bak spillene. Dataene som samles inn skal brukes i sammenheng med forskning på forsterkende læring, og vil publiseres uten kostnad.

Her kan du lese mer om prosjektet. Om du vil spille Atari-spill uten å gjøre nytte for deg, kan du jo prøve deg på Atari Vault.

(via Digital Trends)

En kommentar om “Spill klassiske Atari-spill for vitenskapen”

  1. Altfor frekke kraftfelt i Montezuma. Fikk 3500 på ene forsøket der da, dvs «better than 96%», men lurer på om ikke det var en bug. :p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.