John Romero auksjonerer bort noen originale Doom 2-disketter

Prisen har allerede blitt rimelig absurd.

Har du lyst på en bit spillhistorie, og samtidig har litt for mye penger å rutte med? Da kan du by på John Romeros originale Doom 2-disketter på eBay, som i skrivende stund har nådd en pris på 2550 dollar. Det vil ifølge eBays egne valutaoversetter si omtrent 21 000 kroner.

Diskene i all sin prakt. Bilder: John Romero.
Diskene i all sin prakt. Bilder: John Romero.

Helt ordinære disketter

Du får ingen eske med på kjøpet, her er det bare diskettene. Og nei, det er ikke noe spesielt ved dem – det er ikke utviklerdisketter eller noe slikt. På Twitter sier Romero at han har lagt ut «ett sett» med disketter, så dette er neppe de eneste han har i samlingen. Til gjengjeld vil han signere dem, om du ønsker det.

Jeg tipper at Romero selv er overrasket over hvor høy prisen har blitt. Det er jo forventet at Doom 2-disketter eid av Doom 2-skaperen vil koste mer enn helt ordinære Doom 2-disketter (som ikke er direkte uvanlige), men mye mer? Merk at det ikke ser ut til å være knyttet noen spesiell historie til diskettene, utenom at de ifølge Romero er fra den første versjonen av spillet som ble sluppet på disk.

Det er ikke engang noe bevis for at Romero har hatt disse diskettene siden nittitallet; for alt vi vet kan han selv ha kjøpt dem på eBay i forrige uke. Det er svært usannsynlig, men slik usikkerhet burde jo strengt tatt påvirke prisen. Tipper kjøperen blir lang i maska om det nå dukker opp fem sett til med identiske disketter.

Romero var forøvrig i Norge for cirka ett år siden, der han snakket på Teknisk Museum.

Oppdatering: Diskene er solgt! Prisen ble 3150 dollar, altså litt over 26 000 kroner ifølge eBays valutakalkulator.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.