SNES Mini: Tilbudet vil ikke dekke etterspørselen

Ikke få panikk, men skal vi tro Nintendo er det langt fra sikkert du får noen SNES Mini under juletreet.

Nintendo gjorde det klart veldig tidlig at den kommende miniversjonen av SNES ikke kommer til å produseres etter nyttår, men de understreket at de kom til å produsere betydelig flere konsoller denne gangen, enn de gjorde med den forrige minikonsollen deres.

Nå har den nordiske distributøren Bergsala sagt rett ut at det er usannsynlig at tilbudet vil dekke etterspørselen. Her er uttalelsen på Nintendo.no:

Viktig informasjon angående Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System

Vi har allerede merket at det er en utrolig stor interesse for denne nye spillkonsollen, og det er en stor risiko for at tilbudet ikke klarer å møte etterspørselen. Vi har fra Bergsalas side snakket med alle våre forhandlere slik at de vet nøyaktig hvor mange eksemplarer de kommer til å motta, og i skrivende stund er det ingen indikasjon på at vi kommer til å få tilgang til flere konsoller i Norge på et senere tidspunkt.

For å finne ut om du vil klare å få tak i en konsoll ber vi deg om å kontakte en forhandler som skal selge konsollen og forsikre deg om at de har nok konsoller til å takle forhåndsbestillingene sine. Vær dog oppmerksom på at ikke alle forhandlere tar imot forhåndsbestillinger, så ta kontakt med forhandlere i området ditt for å forhøre deg om det.

TLDR; De får neppe nok konsoller i utgangspunktet, og de kommer ikke til å få flere konsoller senere. Og de indikerer også at det slett ikke er sikkert du er sikret konsoll om du forhåndsbestiller.

Dette gjelder ikke bare Norge. I Storbritannia ble for eksempel Amazon utsolgt allerede første dag SNES Mini var tilgjengelig for forhåndsbestilling. Tek.no forteller at flere av dem som har fått bekreftet forhåndsbestillingene sine, har solgt dem videre på eBay – for skyhøye priser, selvsagt.

Hvorfor Nintendo velger å strupe tilgangen på et såpass etterlengtet produkt, kan vi bare spekulere i. En skulle tro minivariantene av NES og SNES i praksis er en lisens til å trykke penger for den japanske giganten, men de mener åpenbart at de er best tjent med å begrense mengden konsoller på markedet.

Oppdatering: Da jeg opprinnelig skrev denne artikkelen, var det mulig å forhåndsbestille hos CDON. Nå er ikke det lenger mulig. Jeg tror at hvis du går med tanker om å kjøpe en SNES Mini, og ser et sted hvor den selges, så må du rett og slett bare kjøpe med en gang om du skal ha håp om å sikre deg en konsoll.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.