Spillnettsted anbefaler at du piratkopierer No One Lives Forever

Og det er jommen ikke noen dårlig idé. Ikke at vi anbefaler det, selvsagt. Kremt.

No One Lives Forever 1 og 2 er briljante førstepersons actionspill der du får rollen som superspionen Cate Archer, som må gjøre rent bord med skurker som forsøker å ta over verden og denslags. Spillene er parodier på sekstitallets James Bond, med massevis av humor og glimt i øyet – litt som Austin Powers, bare smartere og mindre sexfiksert. Og de klarer hele tiden å holde tunga rett i munnen, uansett hvor absurd det blir.

Selve spillene er overraskende intelligente, og lar deg velge om du vil gjøre bruk av sniking og en mengde kule duppeditter, eller bare skyte deg vei gjennom miljøene. Jeg vil absolutt anbefale at du spiller dem, så stikk innom GOG, Steam og … vel, ok, det er her det blir vanskelig. De er ikke tilgjengelige for salg lenger, og lite tyder på at de noensinne blir det.

Ingen vil selge dem

Historien gjengis på nettstedet Rock, Paper, Shotgun, men kortversjonen er at ingen er helt sikre på hvem som har rettighetene, og ingen av de potensiale rettighetsinnehaverne ønsker å ta seg bryet med å faktisk finne det ut, for så å kunne lisensiere spillet ut for salg. Snarere tvert om; på tross av at de ikke vet om de eier rettighetene selv, og ikke ønsker å selge spillene, så legger de hindringer i veien for de som faktisk prøver å komme til bunns i mysteriet.

Derfor anbefaler Rock, Paper, Shotgun at du laster spillene ned fra et nettsted som har lagt den ut gratis. Det er piratversjoner det er snakk om her, men med ekstra oppdateringer for å fungere fint på moderne systemer lagt inn av spillmiljøet selv. Nettstedet som har lagt spillene ut har ingen reklamer, det ser ene og alene ut til å være gjort for at flere skal oppleve disse flotte spillene.

Så … du kan jo lese saken på Rock, Paper, Shotgun og ta det derfra. Wink wink, nudge, nudge.

PS: Hvis noen noensinne klarer å få løst rettighetsfloken, og relansert disse spillene, så håper jeg du velger å kjøpe dem lovlig. Det skal i alle fall jeg gjøre, selv om jeg også har dem i boks.

Toppbildet er piratkopiert fra Mobygames. Som, for ordens skyld, tillater bruk av sine bilder andre steder.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.