Historisk strategi satt til den amerikanske borgerkrigen

Fredag ble ikke bare ett, men to nye strategispill som foregår under den kjente krigen lansert på Steam.

Om du liker historiske strategispill, ser det ut til at du bør ta en tur innom Steam. Fredag ble nemlig fullversjonen av Ultimate General: Civil War lansert, og det ble også Gettysburg: The Tide Turns.

Krig på attenhundretallsvis.
Ultimate General: Civil War.

Ultimate General: Civil War

Oppfølgeren til det svært godt mottatte Ultimate General: Gettysburg skal nok en gang kombinere et intuitivt og lettlært kontrollsystem og taktikk i sanntid med de tradisjonelle krigsspillenes dybde. Her får vi ikke bare ta del i slaget ved Gettysburg, men også så godt som alle de andre kjente slagene fra den amerikanske borgerkrigen. Bull Run, Shiloh, Antietam og Fredericksburg er noen av eksemplene.

Den dynamiske kampanjen inneholder over 50 slag, fra små trefninger til slag som tar flere dager og foregå over hundrevis av kvadratkilometer. Men du kan også spille de historiske slagene separat. Spillet har vært i «early access» i noen måneder, men nå er altså den ferdige versjonen sluppet. Brukeranmeldelsene er veldig positive.

Gettysburg: The Tide Turns.
Gettysburg: The Tide Turns.

Gettysburg: The Tide Turns

Dette er et langt mer tradisjonelt, turbasert krigsspill der slagmarken ved Gettysburg er gjengitt som et historisk kart (delt opp i hekagonale ruter). I likhet med Ultimate General skal dette spillet også være rimelig enkelt å lære, og har også omfattende øvingsoppdrag. Hele slaget (som gikk over flere dager) er simulert av spillet.

Et interessant element er at i stedet for at hver side flytter alle enhetene sine etter tur, er det faktisk her tilfeldig når de individuelle divisjonene får handle hver tur. Dermed blir spillet mer uforutsigbart, og leverer uventede, taktiske fordeler (og ulemper!) hver tur. Brukeranmeldelsene er blandet, men det ser ut som problemer med at spillet krasjer er skyld i mange av de negative omtalene. Disse får forhåpentligvis den anerkjente utvikleren Shenandoah kontroll på.

Her er trailerne for de to spillene, og vi begynner med Gettysburg: The Tide Turns:

Og Ultimate General: Civil War:

En kommentar om “Historisk strategi satt til den amerikanske borgerkrigen”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.