Fra Bejeweled og Peggle til turbasert romstrategi

PopCap-grunnleggerens nye studio gir oss et svært ondsinnet romstrategispill ved navn Space Tyrant.

Blue Wizard Digital har nå lansert romstrategispillet Space Tyrant på Steams «early access»-tjeneste. Dette spillet faller teknisk sett inn i samme sjanger som Stellaris, med rombasert imperiebygging og erobring, men der du gjerne spiller en runde Stellaris over flere uker, skal Space Tyrants kunne fullføres over en lunchpause.

Ah, og utviklerne kaller det et 5X-strategispill, der de fem X-ene står for «eXplore, eXploit, eXpand, eXterminate og eXsanguinate». Det har med andre ord én X mer enn Stellaris, noe som jo lover ganske godt.

Som navnet indikerer, er det ikke rom for kulturseier eller diplomati her. Du må rett og slett bare erobre og undertrykke galaksen, helst før du selv blir erobret og undertrykket av sneglemonstre fra Gamma Zetulis 5. Spillet henter inn elementer fra samlekortspill, og ser i grunnen ganske artig ut. Ta en titt på traileren:

PopCap-veteraner

Blue Wizard Digital ble grunnlagt av Jason Kapalka, som tidligere grunnla «casual games»-legenden PopCap Games. Han sier følgende om det nye prosjektet:

– Space Tyrant har all den familievennlige moroa du husker fra tidligere spill jeg har jobbet med, som Peggle og Plants vs. Zombies. Bare med litt flere romvesen-armadaer og drap via eksplosiv dekompresjon i rommet.

Produsent Isaac Aubrey legger til:

– Det er en som en metafor på det moderne samfunnet eller noe slikt, men med onde kaniner i kraftrustning.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.