Det går rykter om en mini-N64

Nintendo ser ut til å ville følge opp mini-NES og mini-SNES med en krympet Nintendo 64.

Nintendo har ikke engang fått lansert sin miniatyr-SNES før ryktene begynner å svirre om oppfølgeren. I forkant av annonseringen av mini-NES og mini-SNES ble det oppdaget patentsøknader for nye utgaver av kontrollerne deres, og nå har jommen nettet funnet en slik søknad for Nintendo 64-kontrolleren også.

Hva kan dette være?
Hva kan dette være?

Dette kan altså indikere at vi kommer til å få en Nintendo 64-miniatyr neste år. Men det kan selvsagt også indikere noe helt annet, slik som en Nintendo 64-kontroller for Switch. Vi får bare vente å se, men det virker jo ikke direkte usannsynlig at Nintendo ønsker å fortsette suksessen med minikonsollene.

Skjønt, det hadde kanskje vært en idé å dekke etterspørselen etter forgjengerne først.

21 år siden Nintendo 64 ble sluppet

Nintendo 64 ble lansert den 23. juni 1996 i Japan (i vår del av verden måtte vi vente til mars året etter før den dukket opp i butikkene). Konsollen representerte et temmelig kraftig teknologisk hopp fra forgjengeren, Super Nintendo Entertainment System, og det var med denne at Nintendo for alvor tok spillseriene sine inn i 3D-grafikkens verden.

Konsollen fikk klassikere som Metroid Prime, Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Donkey Kong 64, Mario Kart 64, Super Smash Bros og GoldenEye 007. Plattformen ble en rimelig god suksess, og solgte litt under 33 millioner eksemplarer i løpet av levetiden sin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.