Livssimulatoren Alter Ego kommer til Steam

Den omdiskuterte åttitallsklassikeren har fått nytt liv, og kommer nå også til Steam.

Alter Ego er et svært interessant spill som opprinnelig ble lansert i 1986. Det er i praksis et «velg ditt eget eventyr», der du styrer en mann eller kvinne fra livmoren til døden, og får velge hvordan han eller hun skal leve livet sitt. Underveis får du opp ulike «realistiske» situasjoner, og må velge den løsningen du syntes virker mest riktig.

Originalversjonen.
Originalversjonen.

Er nok litt foreldet

Spillet ble opprinnelig utviklet av psykologen Peter J. Favarro og lansert av Activision. Siden det kom på åttitallet, må du regne med å møte helt andre holdninger og standarder for alt fra seksualitet til barneoppdragelse enn de man ville forventet av et slikt spill i dag. Det er nok viktig å se på Alter Ego som et produkt av sin tid, om man skal spille det i dag.

Selv om mange av holdningene som gjenspeiles i spillet er utdaterte (og fra et skandinavisk perspektiv antakeligvis var det allerede da spillet kom i 1986), er spillet i seg selv interessant, ettersom det var et relativt tidlig og vellykket forsøk på å fortelle andre typer historier med spillmediet enn de som, skal vi være helt ærlige, fortsatt dominerer.

Noen av problemene folk i nyere tid har pekt på skyldes nok også at spillet måtte fungere på primitive systemer, og dermed ikke kunne være særlig stort. Tekst (og dermed valgmuligheter og konsekvenser) tar overraskende stor plass.

Nyversjonen. Antakeligvis ville alternativene vært litt annerledes om spillet kom ut i dag.
Nyversjonen. Antakeligvis ville alternativene vært litt annerledes om spillet kom ut i dag.

For noen år siden ble Alter Ego gjenskapt som et nettspill, som etter hvert utviklet seg til et kommersielt produkt og blant annet ble lansert for mobile plattformer. Nå slippes denne versjonen for Steam også. Den nye versjonen er et rent tekstspill, og hvis du har spilt noen av eventyrene fra Choice of Games vet du nøyaktig hva du har i vente.

Faktisk var det arbeidet med denne nyversjonen som resulterte i at Choice of Games ble startet i utgangspunktet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.