Snart kommer et nytt «Amiga-system»

Det nyannonserte Vampire V4 kan fungere som et frittstående Amiga-system.

Apollo Team har lenge laget heftige akselleratorkort for eksisterende Amiga-systemer, og nå har de annonsert sitt nyeste produkt – Vampire V4. Dette systemet kommer i tre varianter; en for klassiske Amiga-maskiner som Amiga 1000, 500 og 2000, en for Amiga 1200 og en som faktisk ikke trenger noen Amiga i det hele tatt.

Det vil si at du kan kjøpe en variant av Vampire V4 selv uten å eie en Amiga, og da vil det i praksis være et frittstående Amiga-system på et kretskort. Systemet bruker en Altera Cyclone V A5 FPGA-brikke med 512 MB og kommer med DDR3-RAM (dette høres ikke så mye ut, men det er Amiga vi snakker om her).

Litt teknisk info:

Vampire V4 is powered by:

  • FPGA : Altera Cyclone V A5 (77k LE, 28nm technology)
  • RAM : 512MB DDR3 (up to 1GB/s)

And supports:

  • FastIDE with 40/44-pin connectors
  • Digital Video-out up to 720p@60Hz
  • Dual Kickstart-flashrom (for safety)
  • MicroSD Storage

Certification: Vampire V4 is CE, WEEE and RoHS compliant

For de spesielt interesserte.
For de spesielt interesserte.

Programmerbar kjerne

Altera Cyclone V A5 er altså en brikke som kan programmeres, og som i dette tilfellet er programmert til å fungere som et Amiga-kompatibelt brikkesett med en 68080-prosessor og det AGA-aktige SAGA-brikkesettet. Det vil si at dette er en maskinvarebasert reimplementering av Amiga-systemet, med langt mer kraft enn originalmaskinvaren.

Den frittstående versjonen av Vampire V4 er ikke et komplett system som du bare kan plugge inn og starte å bruke; du får altså kun det komplette kretskortet, og må selv koble dette opp mot tastatur og så videre, og huse det i et egnet skall. Annonseringsdokumentet inneholder spesifikasjonene du trenger hvis du planlegger å lage eget kabinett.

Versjonene for de klassiske systemene monteres inn i den eksisterende maskinen.

Det er ikke fastsatt noen pris enda, og det er heller ikke klart når systemet slippes – versjonen for de eldre systemene skal etter planen komme i løpet av årets fjerde kvartal, mens den frittstående versjonen følger senere (og deretter kommer A1200-versjonen).

Systemet vil selges via følgende forhandlere:

Mer informasjon kan du lese på Apollo Teams forum. Her er en videoanmeldelse av den forrige versjonen for Amiga 600:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.