Ultima Underworld-oppfølgeren har fått utgiver

Folkene bak Ultima Underworld-spillene har fått drahjelp for å fullføre utviklingen av oppfølgeren.

Det er knyttet store forventninger til rollespillet Underworld Ascendant, som er en oppfølger til Looking Glass Studios’ klassiske Ultima Underworld-spill fra tidlig på nittitallet. Ascendant kommer fra en gjeng utviklere som jobbet på originalene, inkludert Paul Neurath og Warren Spector, og de ønsker ikke bare å gjenta det som har blitt gjort før, men ta sjangeren videre.

Lansering i siste halvdel av 2018

En underjordisk verden.
En underjordisk verden.

Nå har spillet fått utgiver, i form av stadig mer profilerte 505 Games. Pressemeldingen sier ikke noe om hva de skal tilføre prosessen, men begge sider mener partnerskapet blir bra for spillet. Lanseringen er nå satt til andre halvdel av neste år, så det kommer altså en del senere enn opprinnelig planlagt.

I Underworld Ascendant vender vi tilbake til The Stygian Abyss, et underjordisk fantasirike fullt av forskjellige fraksjoner og farer. Spillet skal legge stor vekt på dynamiske, simulerte forhold, og gi deg frihet til å velge hvem du vil hjelpe, og hvordan. Valgene dine skal også få store konsekvenser.

Originalspillene regnes som besteforeldrene til moderne spill som Deus Ex, Dishonored, BioShock og Prey, så hvis du liker spill som det, bør du nok følge med på Underworld Ascendant.

Utviklerne av dette spillet jobber forøvrig også med et annet etterlengtet spill i samme gate, nemlig System Shock 3. Det er det, artig nok, en tidligere partner av 505 Games som gir ut, nemlig svenske Starbreeze.

En kommentar om “Ultima Underworld-oppfølgeren har fått utgiver”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.