Bygg et magisk imperium i nytt strategispill

Driftland: The Magic Revival ser ut til å kunne by på skikkelig spennende imperiebygging.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe mer i dag, men så dukket annonseringen av Driftland opp i den virtuelle postkassa mi. Den hadde meg vel strengt tatt med «4X», men så slang den i tillegg inn «Civilization», «Populous», «Majesty» og «The Settlers» – fire av mine absolutte favorittserier innenfor strategisjangeren. Dermed var det bare å åpne WordPress igjen.

Driftland ser spennende ut.
Driftland ser spennende ut.

Dynamisk verden

Driftland: The Magic Revival er altså en imperiebygger i 4X-stil, der handlingen foregår i et fantasiunivers der verden har blitt delt opp i en rekke separate, svevende øyer. Det interessante er at disse øyene ikke er statiske landområder som venter på å bli erobret, de kan manipuleres og til og med flyttes rundt slik at du kan bygge broer mellom dem og legge dem til riket ditt. Du kan også forandre terrenget, og lage tunneller for å flytte styrkene dine.

I utgangspunktet vil du treffe en rekke farlige monstre i villmarken, men du trenger ikke nødvendigvis å drepe disse. I stedet kan du temme dem, gi dem en rytter, og bruke dem som mektige tillegg til hæren din. Her kan du kombinere fritt, og dermed skape helt nye enheter.

Et større rike.
Et større rike.

Driftland er ikke turbasert, men foregår i sanntid. Men ikke forvent tradisjonell sanntidsstrategikamp. Du må nemlig ikke mikrostyre styrkene dine, men heller sette opp mål som de skal oppnå og så legge til rette for at de skal klare dette. Det er tydeligvis her inspirasjonskildene Majesty og The Settlers kommer inn.

Driftland: The Magic Revival slippes i «early access» for PC og Mac i løpet av årets fjerde kvartal – det er ikke klart når fullversjonen skal lanseres. Ta en titt på det offisielle nettstedet for mer informasjon, eller besøk nettstedet Explorminate, som har et intervju med utviklerne.

Ta også en titt på denne traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.