Klassiske Secret of Mana får nyversjon

Actionrollespillet fra 1993 gjenskapes med 3D-grafikk og stemmeskuespill, for PS4, Vita og Steam.

Square Enix har annonsert at de arbeider med en nyversjon av Secret of Mana. Denne skal lanseres 15. februar, og slippes for PS4, Vita og Steam (PC). Ifølge den kortfattede pressemeldingen kan vi se frem til grafikk gjenskapt i 3D, stemmeskuespill og et nyarrangert lydspor. Vi loves også flere oppgraderinger i forhold til selve spillmekanismene.

Magisk eventyr

Det kan se ut som originalgrafikken brukes som minikart – det ville i så fall være ganske kult.
Det kan se ut som originalgrafikken brukes som minikart – det ville i så fall være ganske kult.

Secret of Mana ble opprinnelig lansert i 1993, før Square slo seg sammen med Enix. Handlingen følger tre figurer ved navn Randi, Prim og Popoi, som må kjempe seg gjennom en magisk verden. På skjermbildene ser det ut som et rimelig tradisjonelt JRPG-spill, men det dropper de turbaserte kampene til fordel for et sanntidsbasert system.

Spillet ble svært godt mottatt da det opprinnelig kom ut, og regnes fortsatt som et av tidenes beste spill i sin sjanger. Det skilter blant annet med en svær verden å utforske, og muilgheten til å samarbeide med en eller to andre spillere (noe som var svært uvanlig på den tiden da spillet opprinnelig kom ut).

Du kan ifølge pressemeldingen sjekke det offisielle nettstedet for mer informasjon, men i skrivende stund ser det ganske tomt ut der. Det samme gjelder Steam-lenken, men jeg legger den inn i tilfelle du leser dette i fremtiden. Traileren kan du imidlertid se:

Oppdatering: Nå har det faktisk dukket opp en ny pressemelding med litt ekstra informasjon. Her er skrytelista:

  • Audio Updates – including a newly arranged musical score and voiced characters
  • 3D Graphics – revamped visuals for the entire game; a vivid, Mana-filled world rebuilt in 3D for the first time
  • Upgraded Gameplay – the original system has been reworked in an effort to realise a modern action-RPG with improved gameplay
  • Dialog scenes added several core scenes from the original story now newly visualized in-game

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.