Nytt plattformspill får legendarisk drahjelp

Tiny Thor får musikk fra mannen bak lydsporet i Turrican-spillene, og grafikk fra en like imponerende veteran.

Tiny Thor er et nytt plattformspill i klassisk, 16-bits stil. Spillet følger tordenguden, som må hoppe, sprette og slå seg gjennom fargerike, sideskrollende nivåer fulle av mynter som må plukkes opp, brytere som må aktiveres og gjenstander som må slås i tusen biter med hammeren Mjølnir.

Spillet kombinerer plattformhopping, action og hjernetrim, og skal også skilte med «episke» kamper mot bosser og massevis av oppgraderinger og hemmeligheter.

Denne grafikkstilen liker jeg!
Denne grafikkstilen liker jeg!

Veteraner i utviklerteamet

Tiny Thor er i utgangspunktet ikke så veldig ulikt mange andre indie-plattformere med store piksler inspirert av åtti- og nittitallets spill. Men det er hakket mer autentisk enn de fleste, blant annet fordi skaperne faktisk har vært involvert i noen ekte klassikere selv.

Grafikken er det Henk Nieborg som har stått for. Du har kanskje ikke hørt om han, men hvis du har spilt titler som Lionheart, Ambermoon, Flink og The Adventures of Lomax, så har du definitivt sett arbeidet hans.

Mannen bak musikken er Chris Hülsbeck, og han er heller ingen hvem som helst. Han har for eksempel laget musikken til spill som The Great Giana Sisters og Turrican-trilogien. Du husker kanskje at han også skal lage musikken til det kommende Commodore 64-rollespillet Unknown Realm.

Tiny Thor skal etter planen lanseres i løpet av årets fjerde kvartal. Det kommer til datamaskinplattformene, Xbox One og mobile plattformer, og du kan se en fersk trailer på Steam-siden.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.