Imperiebygging i Romerrikets tidsalder

Aggressors: Ancient Rome er et turbasert «4X-spill» med en historisk vri.

Om du liker Civilization-serien, men har lyst på noe litt mer historisk korrekt, virker det som Aggressors: Ancient Rome kan være et spill du bør følge med på. Dette er et turbasert spill i 4X-sjangeren, satt til romertiden. Du kan ta kontroll over en av 20 stater, og forsøke å lede denne til å bli et stort og mektig imperium.

Historisk nøyaktig

Dessverre er skjermbildene ganske små.
Dessverre er skjermbildene ganske små.

Spillet skal legge vekt på historisk nøyaktighet, både med tanke på kart og sivilisasjoner, og med tanke på hvordan du faktisk må spille det – utviklerne ønsker at du skal møte realistiske utfordringer, og ta valg som gir mening innenfor den historiske konteksten.

Et annet sted der spillet skiller seg fra Civilization-serien er med sitt økte fokus på militærtaktikk, der du blant annet må holde øye med ting som styrkenes moral. I hvor stor grad de er fornøyd eller ikke får ikke bare militære følger, men påvirker også humøret til de sivile innbyggerne; misfornøyde innbyggere kan lede til uroligheter, opprør og til og med revolusjon.

Jeg vet ikke når Aggressors: Ancient Rome skal lanseres, men etter informasjonen på nettstedet å dømme, ser det ut til å være rimelig nær ferdigstillelse. Ta en titt der for (mye) mer informasjon om dette kommende strategispillet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.