Divinity: Original Sin 2 har gjort det skikkelig godt

Spillkjøperne vil visst ha klassiske rollespill – bare tre spill er mer populære på Steam for tiden.

Divinity: Orginal Sin 2 har ligget på toppen av toppselgerlisten på Steam siden lanseringen den 14. september, og ifølge SteamSpys estimater har spillet over 500 000 eiere på plattformen. Det er imidlertid ikke det mest imponerende med Larians nye rollespill-lansering.

Solide tall.
Solide tall.

Ser vi på statistikksiden til Steam, er det nemlig kun tre spill som for tiden har flere samtidige spillere enn Divinity: Original Sin 2. Disse spillene er Playerunknown’s Battlegrounds, Dota 2 og Counter Strike: Global Offensive – titler som «aldri» forlater toppen. I går hadde rollespillet på det meste hele 93 743 samtidige spillere – ikke fryktelig langt unna 100 000, altså.

La oss forøvrig også huske på at spillet er tilgjengelig på GOG. Tallene der er nok ikke i nærheten av like høye, men med GOG-brukerne inkludert, er det ikke umulig at spillet faktisk allerede har hatt over 100 000 samtidige spillere.

Spillets suksess bør være interessant for utgivere og andre som analyserer spillmarkedet. Her har vi altså et klassisk rollespill med turbasert, taktisk kamp, høy vanskelighetsgrad og et rimelig komplisert grensesnitt (med tonnevis av muligheter), som slår knockout på det meste av andre spillutgivelser på PC i disse dager. Og det uten drahjelp fra noen utgiver.

Obligatorisk rollespill

Jeg har spilt Divinity: Original Sin 2 ganske mye siden det ble lansert, og jeg elsker det. Normalt ville jeg etter de over 40 timene jeg har brukt på spillet vært klar til å skrive en slags anmeldelse, men med tanke på at jeg kun nylig ble ferdig med den aller første delen av eventyret, føles det faktisk litt tidlig. Jeg tipper at dette spillet kommer til å kreve et tresifret antall timer.

Det jeg kan si, er at jeg har storkost meg så langt, og at Divinity: Original Sin 2 allerede nå føles som et av de aller beste rollespillene jeg har spilt, noensinne. Spillet henter rikelig med inspirasjon fra klassikere (med Ultima VII som den kanskje største inspirasjonskilden), men har også massevis av herlig forfriskende ideer. Totalpakken er både unik og glimrende.

Med andre ord: Hvis du ikke har begynt å spille dette spillet enda, så bør du starte nå.

2 kommentarer om “Divinity: Original Sin 2 har gjort det skikkelig godt”

  1. For et herlig spill dette er! Fremdeles litt for tidlig å se om det kan tukte Battle Brothers i kampen om årets spill for min del, men bare det å ha to så fantastiske spill komme ut i 2017 er jo helt rått!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.