RepliCade har gjort suksess på Kickstarter

Frister det med en fungerende miniatyr-replika av Atari-spillet Centipede?

Vi kan kanskje ikke alle ha en ordentlig arkademaskin eller to på kontoret (tro meg, når gulvet begynner å svikte under vekta, så angrer du!), og da er kanskje løsningen å heller skaffe seg en knøttliten replika. RepliCade: Mini Centipede er nettopp det – en sirlig gjenskapt Centipede-maskin som fungerer akkurat som originalen, bare at den altså er så liten at den glir perfekt inn i dukkehuset.

Slik ser den ut.
Slik ser den ut.

Offisielt lisensiert

Spillet er offisielt lisensiert av Atari, og skal produseres av New Wave Toys. Som originalen bruker den ikke joystick, men en trackball (pluss skyteknapp, selvsagt). Kabinettet, er laget av korrekte materialer, med alt av lys, logoer og tegninger. Skjermen er på 3.5 tommer, og er i 4:3-format.

Prisen står selvsagt i stil til gjennomføringen – dette er ikke et billig leketøy, og utsalgspris skal være 160 dollar i USA (over 1200 kroner, altså). Akkurat nå kan man støtte prosjektet på Kickstarter, der det har gjort stor suksess, og om man tar sjansen der, er prisen «kun» 90 dollar (litt i overkant av 700 kroner). Men det er før frakt – hele 50 dollar koster det å få den sendt til Norge, og så kommer moms og fortollingsgebyr i tillegg.

Med andre ord er nok dette bare noe for de spesielt interesserte. Men det er jo lov å håpe at nå som prosjektet har sust forbi målet på Kickstarter, så vil det etter hvert bli tilgjengelig via norske forhandlere – det virker jo som en perfekt dings for Teknikmagasinet, for eksempel. Lanseringen skal etter planen finne sted i april 2018.

Her er den offisielle skrytelista:

 • Accurately reproduced 1/6th scale cabinet profile
 • Mixed media cabinet appointments: wood, metal, plastic, rubber
 • LED back-lit Marquee & cabinet accents
 • Custom made mini Trackball and push buttons
 • High-quality speaker, 3-watt amp for accurate audio reproduction
 • RepliCade high-performance chipset for smooth, lag-free gameplay
 • On/Off switch and volume control knob
 • Accurate art reproduction, laminated vinyl side and control panel overlays that look great, won’t rub off or bubble
 • Powered by built-in rechargeable Lithium ion battery
 • Includes micro USB charge cable
 • Large 3.5” LCD full-color screen (4:3 aspect ratio – vertical orientation)
 • Dedicated Centipede game featuring original arcade game ROM
 • Officially licensed by Atari
 • Premium retail packaging
 • MSRP: $160

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.