Actioneventyr i oldtidens Egypt

Her er en overraskelse: Etter snart 15 år får Sphinx and the Cursed Mummy en PC-versjon.

Husker du actionspillet Sphinx and the Cursed Mummy? Spillet kom ut på GameCube, Xbox og PS2 i 2003, og til alle dere som har mast om en PC-versjon i de nesten femten årene som har gått siden lanseringen: Nå får dere endelig viljen deres.

THQ Nordic har nemlig annonsert at Sphinx and the Cursed Mummy skal lanseres på PC, Mac og Linux den 10. november.

Ikke spør meg, jeg bare videreformidler disse tingene.
Ikke spør meg, jeg bare videreformidler disse tingene.S

Som seg hør og bør har de gjort en bråte endringer for å få spillet til å fungere godt på moderne maskiner. Hele grafikkmotoren har blitt omskrevet i OpenGL 3+, lydsystemet har også blitt omskrevet, spillet har fått støtte for Xbox-kontrollere samt mus & tastatur, og teksturene har fått en overhaling.

Ingen lagrebug

Den originale, amerikanske utgivelsen av spillet hadde en bug som ødela lagrefilene – ganske kritisk for et konsollspill som ble lansert på den tiden, ettersom det ikke var noen måte å oppdatere spillet for. Du trenger selvsagt ikke å frykte denne feilen i PC-versjonen.

Ellers er altså dette et tredjepersons actioneventyr inspirert av egyptisk mytologi, der guden Set har lagt onde planer som du må sette en stopper for. Du styrer Sphinx, som er en hardhaus på slagmarken, men kan også ta kontroll over Mummy når du må snike. Han/hun kan imidlertid ikke bruke våpen.

Originalen ser ut til å ha fått en god mottakelse på tross av lagrefeilen, og de ulike versjonene ligger på 78 og 79 poeng på Metacritic.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.