Skjermbildegalleri: Bubble Bobble på Commodore 64

Husker du disse brettene?

Bubble Bobble er et av mine favorittspill gjennom tidene. Spillet ble opprinnelig utgitt av Taito som et arkadespill, men havnet raskt på de fleste hjemmesystemene. I Europa var det den sårt savnede utgiveren Firebird som fikk rettighetene, og de ga det blant annet ut på Commodore 64.

Flaksen ville ha det til at jeg fikk Bubble Bobble med min spell nye Commodore 64-maskin, av en butikkansatt som tilsynelatende plukket ned tre spill fra hyllene på måfå. Det er nok en av grunnene til at spillet har en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg har tidligere skrevet et tilbakeblikk på Bubble Bobble, som du kan lese på Gamer.no.

Det tok noen minutter å laste inn spillet fra kassett, men man fikk i alle fall denne fine lasteskjermen.
Det tok noen minutter å laste inn spillet fra kassett, men man fikk i alle fall denne fine lasteskjermen.

Plattform-moro fra Japan

Bubble Bobble er et fargerikt plattformspill med spretten musikk og en hel bråte brett fulle av søte fiender. Hvert brett tar opp én skjerm, og for å komme videre må du i utgangspunktet ta knekken på alle fiendene der.

Dette gjør du ved å blåse bobler på dem, slik at de fanges, og så hoppe på boblene for å poppe dem. Hvis du ikke klarer å poppe boblene innen en viss tid er gått, så slipper fiendene løs igjen i sintere (les: raskere) versjoner. Du kan også prøve å hoppe på bobler uten å poppe dem; da kan de brukes som svevende plattformer og gi deg tilgang på deler av brettet som ikke kan nås ellers.

Spillet blir usedvanlig vrient etter hvert, men i starten er det skikkelig herlig og avslappende å spille. Det hjelper også at du kan få med deg en venn, og spille det i samarbeidsmodus – noe som selvsagt gjør opplevelsen langt hyggeligere, og selve spillet en god del lettere.

I galleriet under kan du se en haug skjermbilder jeg i årenes løp har tatt fra Commodore 64-versjonen av spillet. Kanskje du kjenner igjen noen av brettene?

Kanskje du heller vil se spillet i bevegelse, og høre den flotte musikken? Om du har litt over 40 minutter til overs, så kan du se hele spillet her:

2 kommentarer om “Skjermbildegalleri: Bubble Bobble på Commodore 64”

  1. Et av mine også. Det er forøvrig mulig å spille dette på en arkademaskin på utestedet Tilt i Oslo. Anbefales, siden det ikke er like djevelsk vanskelig som f.eks Ghouls ‘n Ghosts, som vel i praksis kommer til å koste deg en tier i minuttet. :P

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.