3D Realms vil lansere et nytt skytespill

Som bruker samme 3D-motor som Blood, Duke Nukem 3D og Shadow Warrior. Originalen, altså.

3D Realms har akkurat lagt ut en annonse der de søker etter spilltestere for et ikke-annonsert spill. De sier så godt som ingenting om selve spillet i søknaden, men nevner én liten detalj: spillmotoren. Siden du allerede har lest overskriften og ingressen, så har du allerede fått med deg det spesielle her, nemlig at spillet de jobber med bruker Ken Silvermans klassiske Build-motor.

Skjermbilde fra Bombshell-prequelen uten navn.
Skjermbilde fra Bombshell-prequelen uten navn.

3D Realms søker i utgangspunktet etter femti testere. Naturligvis må man signere en avtale som sier at man må holde kjeft om det nye spillet. Vi vet forøvrig at det ikke kan være et nytt Duke Nukem 3D-spill de jobber med, siden den lisensen har havnet hos Gearbox.

Det har imidlertid vært snakk om en Build-basert «prequel» for actionspillet Bombshell, og bildet som brukes i annonsen ser faktisk ut til å stamme fra noe relatert til denne. Spillet ser ut til å hete Ion Maiden.

Klassisk teknologi

Det var altså Build-motoren som ble brukt for å lage originale Duke Nukem 3D, Shadow Warrior, Redneck Rampage og Blood, samt flere andre tidlige 3D-spill.

Build-motoren kalles ofte en 2.5D-spillmotor, ettersom den ikke klarer å vise ekte, tredimensjonale miljøer. Det vil si at man for eksempel ikke kan lage en bro som man både kan gå over og under. Men ved hjelp av avanserte triks klarte flere utviklere å skape illusjonen av flere etasjer – 3D Realms-spillet Duke Nukem 3D lurte for eksempel spillerne ved å teleportere dem.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.