Verdens første spill-ROM har blitt funnet

Ifølge tidligere Microsoft-topp Ed Fries, har han nå funnet den første versjonen av et arkadespill på en ROM-brikke.

Arkadespillet Gran Trak 10 ble lansert av Atari i 1974, og regnes som det første elektroniske bilracingspillet noensinne. Det var også det første arkadespillet med ratt, pedaler for gass og bremse og girspak. Og det var etter alt å dømme det første spillet som brukte en ROM-brikke som lagringsmedium.

Prototypen har blitt funnet

Nå har spillarkeologist og tidligere Microsoft-topp Ed Fries og John Hardie fra National Videogame Museum funnet en prototypeversjon av spillet i en samling gitt av en tidligere ansatt hos Atari. Han var ikke helt sikker på hva som egentlig var i samlingen, men Fries skjønte umiddelbart at den inneholdt viktig spillhistorie.

Han har nemlig vært på jakt etter denne prototypen i lang tid. Tidligere har man nemlig funnet en reklame fra før spillets offisielle lansering, som har vist en bane som ikke fant veien til den ferdige utgaven. Nå har Fries testet ROM-brikken i sin egen Gran Trak 10-maskin, og den fungerer fortsatt – komplett med den mytiske banen fra reklamen.

Ifølge datostempelet ble prototypen laget i løpet av den første uken av 1974. Planen er nå å kopiere ut all dataen på brikken, og så sende den til National Videogame Museum, der den skal stilles ut. Stikk innom Ed Fries’ blogg for hele historien, samt mer informasjon om selve spillet.

Toppbildet, som viser et utsnitt av banen, stammer fra fra Fries’ blogg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.