Turbasert krigføring på østfronten

I Battle for Korsun sendes vi til et av de store slagene under andre verdenskrig.

Har du sansen for turbaserte krigsspill, men syntes kanskje at de episke produksjonene til utviklere som Gary Grigsby kan være litt i overkant omfattende, bør du antakeligvis følge med på det kommende krigsspillet Battle for Korsun. Det har hentet mye inspirasjon fra klassiske brettspill, og det er meningen at en hel runde med spillet ikke skal ta mer tid enn en kveld.

Stort kart.
Stort kart.

Kamp i Ukraina

Slaget som simuleres fant sted i januar 1944, under andre verdenskrig. Den tyske hæren har bitt seg fast i nærheten av byen Korsun i Ukraina, men de sovjetiske styrkene har omringet dem. Tyskerne skjønner at det bare er et spørsmål om tid før styrkene deres blir overvunnet, og dermed starter en stor operasjon for å bryte gjennom de sovjetiske linjene med forsterkninger.

Du kan velge hvilken side i slaget du vil spille som. Som sovjetisk leder, må du sikre at styrkene dine klarer å omringe og bryte gjennom det tyske forsvaret, mens tyskerne må forsvare seg og så gå til motangrep med forsterkningene. Datamaskinen vil styre motstanderen din, men det er også mulig å spille mot en venn (det ser ut som spillet støtter både lokal og nettbasert flerspiller).

Planen er at Battle for Korsun skal lanseres før året er omme – du kan jo hive det inn i ønskelista på Steam, eller følge med på utviklerbloggen. Bak spillet står YoboWargames som allerede har lansert ett krigsspill som har fått en god mottakelse. Det heter Kursk: Battle at Prochorovka, og kan kjøpes på både Steam og utviklerens nettsted.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.