Deep Sky Derelicts byr på skattejakt i rommet

Nok et spennende romspill, denne gangen med lekker tegneseriegrafikk.

Deep Sky Derelicts har blitt beskrevet som en kombinasjon av Darkest Dungeon og FTL, og er et romspill satt til en fremtid der menneskeheten har bosatt seg på en rekke planeter rundt om i verdensrommet. Men det er ikke noen videre hyggelig fremtid, ettersom flesteparten lever i stor fattigdom på planeter som strengt tatt ikke kan kalles beboelige.

Fin grafikkstil.
Fin grafikkstil.

Du er en av disse, og du drømmer naturlig nok om å en gang få skrapt sammen nok rikdom og respekt til at du kan bli en priviligert innbygger på en planet med naturlig luft, vann og mat. Nå virker det som et forlatt skip fra en glemt, utenomjordisk sivilisasjon kan hjelpe deg å oppnå målet ditt – du må bare finne det, først.

Samlekort-kamp

Dermed må du reise rundt i rommet på jakt etter informasjon og ressurser, sammen med opp til tre leiesoldater. Fiender må overvinnes i turbasert kamp med samlekortelementer, og skattene de etterlater seg må brukes på nytt og bedre utstyr. Handlingen foregår i et dataskapt univers, så spillet vil være forskjellig hver gang.

Deep Sky Derelicts har nå blitt lansert i «early access» på Steam, og på GOGs tilsvarende tjeneste. Den resterende utviklingen skal ta seks-syv måneder, ifølge skaperne. De påpeker at tidligversjonen er uferdig, men at den skal være fullt spillbar, og at de har gjort sitt beste for å jage bort alvorlige bugs.

Tilbakemeldingene er gode så langt (selv om det ikke er spesielt mange av dem), og jeg liker i alle fall den visuelle, tegneserieaktige stilen. Her er en trailer:

En kommentar om “Deep Sky Derelicts byr på skattejakt i rommet”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.