Brütal Legend er gratis i en liten stund til

Tim Schafers metall-epos koster kroner null på Humble.

At gode, gamle spill legges ut gratis i kortere perioder har begynt å bli så vanlig at jeg vurderer om det i det hele tatt er noe å dekke her på nettstedet (lesertallene tilsier i alle fall at det ikke er så interessant lenger). Men okay, vi prøver én til:

Tim Schafers merkverdige sjangerblanding Brütal Legend er gratis på Humble Store, og vil være det i cirka ett døgn til. Altså frem til ettermiddagen onsdag 22. november. Det er Steam-versjonen som gis bort, og den koster deg vanligvis en hundrings. Humble Store er en offisiell selger av Steam-nøkler, så det er ikke noe muffens her.

Dette er et kult spill. Du bør prøve det. Akkurat nå er det gratis.
Dette er et kult spill. Du bør prøve det. Akkurat nå er det gratis.

En feiring av tungmetall

Brütal Legend er en metall-fest av de sjeldne, satt til en verden som kunne vært hentet ut fra et klassisk platecover fra sytti- eller åttitallet, og akkompagnert av et lydspor bestående av over 100 låter fra 75 mer eller mindre kjente metallband. Hovedpersonen er roadien Eddie Riggs, som spilles av Jack Black, mens andre figurer spilles av legender som Lemmy Kilmister, Rob Halford, Lita Ford og Ozzie Osbourne.

Spillet starter som et mer eller mindre normalt åpen verden-basert actioneventyr, men blir etter hvert stadig mer preget av utvikler Double Fines unike vri på sanntidsstrategisjangeren. Det var ikke alle som satte like stor pris på sjangerblandingen, men alt i alt fikk det en god mottakelse, og personlig syntes jeg definitivt du bør teste det.

Med tanke på hvordan lisensavtaler for musikk har en tendens til å fungere i spillindustrien, skulle det forøvrig ikke forundre meg om spillet etter hvert blir trukket fra salg ettersom det har så vanvittig mye lisensiert musikk. Så nok en grunn til å grabbe det mens det er gratis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.