2D-taktikk med store piksler

Door Kickers: Action Squad er et sideskrollende skytespill med fokus på taktikk.

Killhouse Games gjorde seg bemerket med det kule taktikkspillet Door Kickers for et par år tilbake, og mens de jobber med en oppfølger til det første spillet, har de også et annet prosjekt på gang. Det heter Door Kickers: Action Squad, og utvikles i samarbeid med et studio som heter PixelShard. Nå er det ute i «early access», der det har fått gode tilbakemeldinger.

I utgangspunktet ser Door Kickers: Action Squad mye ut som det heftige actionspillet BroForce, men dette er en langt mer taktisk affære. Ifølge Steam-siden må du «velge utstyret ditt med omhu», «mestre rekyl og valg av tidspunkt for lading», «bruke avstand og dekning til din fordel», og «kjenne din fiende». Men vi er altså fortsatt godt plantet innenfor actionsjangeren.

Kul grafikkstil (og nei, jeg blir aldri lei av moderne retrografi
Kul grafikkstil (og nei, jeg blir aldri lei av moderne retrografikk.

God mottakelse så langt

Spillet støtter samarbeidsspill for to (både sofaflerspiller og flerspiller over nettet), byr på tre spillbare figurer, over 20 våpen og andre typer utstyr, og åtte fiendetyper. I tillegg har det temmelig lekker retrografikk.

Ifølge utviklerne skal spillet være i «early access» i seks til åtte måneder (så åtte, altså), og det vil i praksis få mer av alt under utviklingen. I tillegg vil utviklerne implementere figurutvikling, redigeringsverktøy for nivåer, og ekstra tøffe «boss»-fiender.

Tilbakemeldingene de har fått er svært positive så langt, og de klagene spillet får går stort sett på at det ikke har så voldsomt mye innhold. Det originale Door Kickers fikk flere innholdsoppdateringer selv etter at den ferdige versjonen var ute, noe som lover godt for fremtiden til dette spillet også. Her er en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.