The 8-bit Guy har laget strategispill for Commodore 64

Har allerede solgt nesten 300 fysiske kopier av Planet X2.

En av de mest interessante skaperne av Youtube-videoer er amerikanske David Murray, mer kjent som The 8-bit Guy. Han har en kompetanse og kunnskap som veldig få andre Youtubere kan skilte med, og som for å bevise dette har han nå utviklet og lansert et kommersielt spill for Commodore 64.

Starcraft på Commodore 64?
Starcraft på Commodore 64?

Sanntidsstrategi for Commodore 64

Spillet heter Planet X2, og er et sanntidsstrategispill der du får kontroll over opp til ti enheter og bygge opp til 52 bygninger. Konseptet er ikke helt ulikt det vi finner i Starcraft – høst ressurser, bygg base, finn fienden og knus ham (helst uten at han får tatt deg først), men spillet er naturlig nok en god del enklere, og du styrer de individuelle enhetene dine manuelt.

Planet X2 er kun tilgjengelig i fysisk eske, men alle som kjøper spillet får også tilgang på en fil som kan spilles på emulator. Murray har sagt at han vurderer å legge spillet ut via digital distribusjon når de fysiske kopiene er utsolgt.

I boksen får du både fargemanual og diskett, samt en god, gammeldags kassett med et utvidet lydspor som også inkluderer låtene laget for Adlib og Roland MT-32. De to sistnevnte eksisterer fordi Murray vurderer å lage en MS-DOS-versjon av spillet senere.

Til å være et Commodore 64-spill, må Planet X2 sies å ha oppnådd temmelig gode salgstall – han skrev i går at han har solgt 275 kopier allerede, og grunnen til at han ikke har solgt flere er rett og slett fordi han gikk tom for komponenter til boksene (flere er på vei). Nordiske og europeiske kunder kan kjøpe spillet fra norske EOX Studios. Det koster 39 dollar, inkludert frakt.

Her er en videoanmeldelse av spillet:

Og her er et foredrag der Murray forteller hvordan det ble laget:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.